Σύσκεψη στην Κακαβιά, κοινός στόχος η πάταξη της εγκληματικότητας

TROMPOYKHSΗ καλύτερη αστυνόμευση των συνόρων ήταν το αντικείμενο ευρείας αστυνομικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κακαβιά και στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι κι από τις δύο χώρες.

Στη σύσκεψη αυτή, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, ειδικά της διακίνησης ναρκωτικών η οποία παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

Τα κυκλώματα που δρουν αναζητούν συνεχώς νέους δρόμους και νέους τρόπους για να μεταφέρουν το παράνομο εμπόρευμα στο εσωτερικό της χώρας.

Οι αστυνομικές αρχές της Ηπείρου, με όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των τελευταίων μηνών, καταφέρνουν σε καθημερινή σχεδόν βάση, καίρια χτυπήματα.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεχούς, αδιάκοπης και συντονισμένης προσπάθειας, είναι το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουν κατασχεθεί πάνω από οκτώ τόνοι χασίς.

Στη σύσκεψη που έγινε στην Κακαβιά, διαπιστώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της αλβανικής αστυνομίας όπως και η προσπάθεια που κάνει η δεύτερη για πάταξη της εγκληματικότητας εντός του αλβανικού εδάφους. Από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, ειδικά στην περιοχή του Αργυροκάστρου, έχουν κατασχεθεί πάνω από πέντε τόνοι χασίς.

Τόσο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης όσο και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης, που μετείχαν στην σύσκεψη, επεσήμαναν την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας καθώς η προσπάθεια για πάταξη της εγκληματικότητας θα πρέπει να είναι κοινή ώστε έτσι να είναι και πιο αποτελεσματική.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στη συνάντηση, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο  Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Λελοβίτης Γεώργιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων κ. Παπιγκιώτης Ανδρέας και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς κ. Γιώτης Γεώργιος.

Τον Γενικό Διευθυντή Συνοριακής Αστυνομίας συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Αργυροκάστρου για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Ibro Ajet, o Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Αργυροκάστρου για θέματα Συνόρων και Αλλοδαπών κ. Abrija Admir, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Αλβανικής Αστυνομίας κ. Selfollari Sokol, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συνοριακών Αργυροκάστρου κ. Spaho Dashamir, ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Αλβανικής Πρεσβείας στη Θεσσαλονίκη κ. Valera Vasil και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς κ. Lena Klement.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου αστυνομικού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών καθώς και η επίλυση ήσσονος σημασίας διασυνοριακών θεμάτων.

Επίσης, αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την ενίσχυση της επιχειρησιακής ανταλλαγής πληροφοριών στους τομείς του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος ενώ εξετάστηκε  η προοπτική διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας,  με σκοπό  την περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.

.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ