Ζητούν να κλείσουν τα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων

Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και τον Πρωθυπουργό.

Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι η πτώση του τζίρου είναι κατακόρυφη, κρατήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ δεν προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα ενώ εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί καφέ και εστιατόρια εντός των μονάδων.

 «Παρακολουθούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα ανακοινώσεις μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που αναγκαστικά αναστέλλουν τη λειτουργία τους και αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων για το κλείσιμο των καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, στην προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας που πλήττει την χώρα μας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα ξενοδοχεία και καταλύματα συνεχούς λειτουργίας, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία αυτή τη στιγμή έχουν μηδενικές πληρότητες, μηδενικές εισπράξεις, αντιμετωπίζουν μαζική ακύρωση υφιστάμενων κρατήσεων και έλλειψη νέων, ενώ παράλληλα όλες οι παράπλευρες λειτουργίες των μονάδων (εστιατόρια, καφετέριες κ.λ.π.) έχουν σταματήσει.

Επιπροσθέτως, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των πληροτήτων και του κύκλου εργασιών, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στις τουριστικές μονάδες, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο απασχόλησης και το μόνο που επιτυγχάνεται με την συνέχιση της λειτουργίας όλων αυτών των επιχειρήσεων, είναι να εκτίθενται σε κίνδυνο τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μέλη των οικογενειών τους» αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων.

Με βάση όλα αυτά ζητούν την άμεση αναστολή λειτουργίας, την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και την πρόβλεψη για λειτουργία κάποιων ξενοδοχείων ανά περιοχή, με βάση τα πληθυσμιακά́ τους κριτήρια, για την εξυπηρέτηση των λίγων επισκεπτών που μπορεί ακόμα να υπάρχουν, όπως είναι αυτοί που επισκέπτονται μία περιοχή για λόγους υγείας ή για άλλους λόγους ανωτέρας βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ