Χωρίς κρούσμα μέχρι στιγμής η Ήπειρος

Χωρίς θετικό δείγμα στον κορωνοιό παραμένει μέχρι στιγμής η Ήπειρος. Και επειδή πλέον πολλοί είναι αυτοί που ρωτάνε «πως είναι δυνατό» σημειώνεται ότι δεν είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που παραμένει «λευκή» στον επικίνδυνο ιό.

Χωρίς κρούσμα είναι και δεκάδες άλλες περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και τα περισσότερα νησιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το Υπουργείο Υγείας, από το σύνολο των κρουσμάτων, σαράντα επτά είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα.

Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

Σημειώνουμε ότι από την Ήπειρο υπάρχουν δείγματα που έχουν σταλεί προς ανάλυση και αναμένονται αποτελέσματα μέσα στις επόμενες ώρες.

Εκατόν ενενήντα κρούσματα κορονοϊού καταγράφει συνολικά η χώρα μας, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση. Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ