Χωρίς αποκριάτικες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ήπειρο

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της Ηπείρου προχώρησαν στην ακύρωση των προγραμματισμένων αποκριάτικων εκδηλώσεων, εφαρμόζοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήρθε φέτος να αλλάξει τις συνήθειές μας λόγω… κορωνοιού.  Οι παρενέργειες είναι αναπόφευκτες καθώς οι εκδηλώσεις αυτές έφερναν πολλούς επισκέπτες ενώ αποτελούσαν και μία τονωτική ένεση στην οικονομία των περιοχών. Μετά τα Γιάννινα και το Ζαγόρι, σχεδόν όλοι οι Δήμοι της Ηπείρου που είχαν προγραμματίσει αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα προχωρούν στην ακύρωσή τους.

Στην Πρέβεζα όπου θα γινόταν το μεγάλο καρναβάλι ο Δήμος έκανε γνωστό ότι αναστέλλονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ίδιος κι αυτές που μετέχει ως συνδιοργανωτής.

«Οι υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ώστε να ανταποκριθούν  άμεσα, εφόσον χρειαστεί, στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης σε σχέση  με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Πρέβεζας εκφράζει τη λύπη του για τη ματαίωση  των  συγκεκριμένων Εκδηλώσεων, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί  και προετοιμαστεί από καιρό και τις ανέμεναν τα παιδιά, οι δημότες καθώς και οι επισκέπτες, όμως η  δημόσια υγεία αποτελεί  υπέρτατο αγαθό που πρέπει να προστατευτεί και να διασφαλιστεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τις εκδηλώσεις έχει ματαιώσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Δήμος Πάργας και ο Δήμος Ζηρού ενώ και αρκετοί σύλλογοι παίρνουν ανάλογες αποφάσεις.

Μεταξύ αυτών η Αδελφότητα Σκλιβανιτών η οποία αναβάλλει τόσο τις εκδηλώσεις της Κυριακής όσο και τα σεμινάρια που είχε προγραμματίσει το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ