Ξανά στους δρόμους οι αστυνομικοί με ποδήλατα!

astinomikoi podilata

Στους δρόμους των Ιωαννίνων βγήκαν και πάλι οι αστυνομικοί με ποδήλατα. Ο νέος θεσμός αστυνόμευσης είχε εγκαινιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά την υποχρεωτική διακοπή λόγω του χειμώνα, η ομάδα των αστυνομικών πήρε και πάλι τα ποδήλατά της και έπιασε δουλειά.

Θα είναι στο καθήκον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα περιπολεί σε διάφορα σημεία των Ιωαννίνων, όπως το εμπορικό και ιστορικό κέντρο, το Κάστρο, περιμετρικά της λίμνης, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, όπου κρίνεται αναγκαία η παρουσία και η παρέμβαση τους.

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων και για την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι και με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Η συγκεκριμένη μορφή αστυνόμευσης συμβάλλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων, με τρόπο περισσότερο ευέλικτο και αποτελεσματικό, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αποδοχή και ενσωμάτωσή της στις κοινωνίες στις οποίες εφαρμόζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ