Β. Γιόγιακας: Πέντε ανακρίβειες από τον Αλέξη Τσίπρα

giogiakas

Ο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας είναι αυτός που πρώτος απαντά στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ηγουμενίτσα και σε όσα ανέφερε για την περιοχή.

Κατά τον κ. Γιόγιακα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πέντε ανακρίβειες και υπερβολές.

Η πρώτη για το πανεπιστημιακό τμήμα που δεν λειτούργησε και καταργήθηκε από την σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά τον κ. Γιόγιακα το τμήμα αυτό υπήρχε μόνο στα χαρτιά, χωρίς μελέτη, χωρίς γνωμοδότηση της αρμόδιας Ανώτατης Αρχής, και χωρίς να πάρει το «πράσινο φως» από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως προέβλεπε άλλωστε ο ίδιος ο «νόμος Γαβρόγλου».

Για τη χερσαία ζώνη, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνει ότι σήμερα συζητάμε για οριστική λύση και απόδοση τμημάτων της χωρίς αντάλλαγμα.

Για το Νοσοκομείο Φιλιατών, αναφέρει ότι έγιναν 32 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και άλλου προσωπικού, 103 προσλήψεις επικουρικών γιατρών και άλλων ειδικοτήτων, λειτούργησε για πρώτη φορά Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Αιματολογικό, Νευρολογικό και Ψυχιατρικό Ιατρείο, ενώ αναβαθμίστηκε το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Ιατρείο.

Επίσης αναφέρει ότι οι τρεις δήμοι στηρίχθηκαν με 28 εκατομμύρια από το πρόγραμμα «Τρίτσης» και τέλος για τη σύνταξη των Βορειοηπειρωτών σημειώνει ότι έχει εκδοθεί η ΚΥΑ και προβλέφθηκαν τα χρήματα ώστε περισσότεροι ηλικιωμένοι ομογενείς να πάρουν το επίδομα ανασφάλιστου υπερήλικα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ