«Το επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται… Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται»

Με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο Πρωθυπουργός με το διάγγελμα της Τρίτης κατέστησε σαφές ότι μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο δίμηνο για την μάχη με τον κορωνοιό. Η καθημερινότητα σε όλη την χώρα έχει αλλάξει και είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιηθεί ακόμη περισσότερο καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα. Οι στόχοι της κυβέρνησης, όπως οριοθετήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τρεις: Ο περιορισμός της διάδοσης του ιού. Η ενίσχυση του συστήματος υγείας. Και η στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται και γι’ αυτό θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί.

«Θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία» είπε και σημείωσε ότι «Όσοι φέρονται αντικοινωνικά θα τιμωρούνται παραδειγματικά. Γιατί θα έχουν εγκληματήσει διπλά: Κατά του νόμου και κατά της ζωής».

Απευθυνόμενος στους πολίτες ο πρωθυπουργός είπε ότι το μεγαλύτερο όπλο κατά του κορονοϊού παραμένει η καθημερινή μας στάση. «Μας το λένε, άλλωστε, και οι γιατροί: «Εμείς μένουμε όρθιοι στα νοσοκομεία για εσάς. Και εσείς πρέπει να μείνετε στο σπίτι για εμάς». Και μας συμβουλεύουν: Μην φέρεστε ως υγιείς που δεν βγαίνουν για να μην νοσήσουν. Αλλά σκεφτείτε διαφορετικά: Σαν να έχετε ήδη τον ιό και δεν πρέπει να τον μεταφέρετε σε άλλους. Οι συναθροίσεις αποτελούν τις μεγαλύτερες παγίδες. Γι’ αυτό και τις απαγορεύουμε. Μένουμε, λοιπόν, σπίτι. Αυτό που άλλοτε το είπαν cocooning και έγινε τάση και μόδα για τους νέους, σήμερα είναι ανάγκη και χρέος για όλους. Ας μείνουμε μόνοι, αλλά όχι μοναχικοί! Προστατευμένοι, όχι πολιορκημένοι! Και απομονωμένοι, αλλά όχι αποξενωμένοι» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι πρώτο μέλημα είναι η προστασία των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων και η ευθύνη αυτή βαραίνει όλους, ειδικά τους νεότερους. «Προσέξτε: Εσείς το πιο πιθανό είναι να νοσήσετε ήπια ή και χωρίς καθόλου συμπτώματα. Όμως, κυκλοφορώντας άσκοπα κυκλοφορείτε και τον ιό. Απειλείτε, έτσι, τους γονείς και τους παππούδες σας. Αλλά κινδυνεύετε και οι ίδιοι. Γιατί αυξάνοντας τους ασθενείς πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία. Και αυτό σημαίνει ότι αν αύριο έχετε ένα ατύχημα, πέσετε με τη μηχανή σας, δεν θα υπάρχει Εντατική να σας περιθάλψει. Συνεπώς, η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ