Το εκπαιδευτήριο «Γένεσις» απαντά στην ΟΙΕΛΕ

Στην καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και για την επίθεση σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας απαντά το Εκπαιδευτήριο «Γένεσις».

Στην απάντηση, όπως σημειώνει το εκπαιδευτήριο, παραθέτει τα γεγονότα όπως ακριβώς έχουν λάβει χώρα:

                Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 λίγο μετά τις 11:00’, εν ώρα λειτουργίας του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, η αναπληρώτρια πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, η οποία υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο Σχολείο μας (καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας), αλλά βρίσκεται σε νόμιμη εκπαιδευτική άδεια, επισκέφτηκε μετά από αρκετούς μήνες το Σχολείο. Κατά την είσοδό της στο χώρο του Σχολείου επικαλέστηκε τη διεκπεραίωση ζητήματος, απτομένου της εκπαιδευτικής της αδείας. Αντί όμως να απευθυνθεί στη Γραμματεία του Σχολείου για την υπόθεσή της, επισκέφτηκε το γραφείο των καθηγητών και πραγματοποιούσε στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς του Σχολείου προεκλογικό αγώνα υπέρ της υποψηφιότητάς της κατά τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής (2-2-2020) για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Παραρτήματος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. 

Μάλιστα δε, δεν αρκέσθηκε στα παραπάνω, αλλά επειδή ορισμένοι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις τάξεις τους (έκαναν μάθημα στα παιδιά) η ανωτέρω εκπαιδευτικός ανέμενε στο χώρο υποδοχής του Σχολείου τους καθηγητές, κατά δε την ώρα που εκείνοι εξέρχονταν από το μάθημα και καθ’όλη τη διάρκεια του ολιγολέπτου διαλείμματος (μεταξύ δηλαδή των διδακτικών ωρών) τους «ενημέρωνε» για την υποψηφιότητά της, προξενώντας όμως με τον τρόπο αυτό πρόβλημα στις εφημερίες των εκπαιδευτικών στη διάρκεια του διαλείμματος, στην επικοινωνία τους με τους μαθητές και παρακωλύοντας εν γένει την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

                Η συγκεκριμένη συμπεριφορά της προκάλεσε την παρέμβαση του διευθυντή του Ημερήσιου Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, ο οποίος με ευγενικό ύφος την παρακάλεσε να μην απασχολεί τους εκπαιδευτικούς κατά την εκτέλεση των εκπαιδευτικών τους καθηκόντων και της υπενθύμισε ότι για την πραγματοποίηση του προεκλογικού της αγώνα έπρεπε να έχει ενημερώσει τη διεύθυνση του Σχολείου, ώστε να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς σε προκαθορισμένη ώρα, αμέσως μετά τη λήξη του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος, έτσι ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση στην εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

Συνάμα, ο διευθυντής του Ημερήσιου Γενικού Ιδιωτικού Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, ο οποίος παρακολουθούσε τη σκηνή, κάλεσε την ανωτέρω εκπαιδευτικό στο γραφείο του και είχε ημίωρη συνομιλία μαζί της. Μετά το πέρας της συνομιλίας τους η εκπαιδευτικός αποχώρησε, απευθύνοντας μάλιστα ειρωνικές και υβριστικές φράσεις προς τον διευθυντή του Λυκείου, τα οποία κρίνουμε σκόπιμο να μην παραθέσουμε εδώ, αλλά στα αρμόδια Δικαστήρια, τα οποία θα επιληφθούν του θέματος. Ουδεμία επομένως, παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης υπήρξε, παρά την αδόκητη προσπάθεια της εκπαιδευτικού να κάνει τον προεκλογικό της αγώνα σε ώρα λειτουργίας του Σχολείου, ούτε βέβαια βιαιοπραγία εκ μέρους οιουδήποτε κατά της ανωτέρω εκπαιδευτικού. Όλα τα παραπάνω γεγονότα υπέπεσαν στην αντίληψη πολλών καθηγητών, οι οποίοι ευρίσκονταν σε διάλειμμα εκείνη την ώρα, καθώς και διοικητικών υπαλλήλων του Σχολείου, οι οποίοι και θα καταθέσουν την αλήθεια ενώπιον των αρμοδίων Αρχών, Οργάνων και Δικαστηρίων, όταν κληθούν.

«Θέτουμε, λοιπόν υπόψιν τα ανωτέρω προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας, συνάμα δε δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε ρητά κάθε δικαιώματός μας για την αποκατάσταση κάθε ζημίας που μας προκάλεσε το παραπάνω δημοσίευμα, όπως επίσης και κάθε ψευδής αναφορά για τον τρόπο λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων μας, λαμβανομένου μάλιστα υπόψιν του ότι η Παιδεία αποτελεί εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο, ώστε να μην καταχωρούνται άκριτα και άδικα ανακοινώσεις ή καταγγελίες οιουδήποτε, χωρίς μάλιστα προηγουμένως να ακουστεί και το θιγόμενο μέρος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εκπαιδευτηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ