Τα στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

kapnos poli

Τα στοιχεία για την ατμοσφαιρική ρύπανση που καταγράφηκε στην περιοχή και τις πηγές ενημέρωσης ζητά από την Περιφέρεια Ηπείρου η Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής της Γιώργος Πρέντζας.

Αφορμή για τη νέα παρέμβαση στάθηκε η ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μηχανικών Περιβάλλοντος και η παράθεση στοιχείων που έδωσε.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, τα στοιχεία αυτά, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που περιέχονται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου που εκδόθηκε μετά από την τηλεφωνική παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, και υποψήφιου περιφερειάρχη Γ.Πρέντζα,  με την οποία ζήτησε να ενημερωθεί με εγκυρότητα και αξιοπιστία ο Ηπειρώτικος λαός. Η Περιφέρεια Ηπείρου στην ανακοίνωσή της αναφέρει συγκεκριμένα ότι «δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού για τα αιωρούμενα σωματίδια (PM10&PM2.5).»

«Η ανακοίνωση της Περιφέρειας είναι ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική γραμμή εφησυχασμού και απομείωσης των καταστροφικών επιπτώσεων του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος των πυρκαγιών, λόγω της απουσίας ουσιαστικής προετοιμασίας για την πρόληψη και την καταστολή τους. Για ακόμα όμως μια φορά ελέγχεται για την εγκυρότητά της και τις ενδεχόμενες επικίνδυνες συμπεριφορές που προκάλεσε μέσω του εφησυχασμού.

Επειδή η Περιφέρεια Ηπείρου πέρασε ήδη την “σκοτεινή” περίοδο ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των  ιχνηλατήσεων του ιού covid, την καλούμε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις πηγές των μετρήσεων σύμφωνα με τα οποία εξέδωσε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση» καταλήγει η Λαϊκή Συσπείρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ