Συνεχίζονται οι αφίξεις από την Ιταλία στο λιμάνι… Σύσκεψη στην Περιφέρεια, αύριο ο ΕΟΔΥ

AFIKSEIS_HG1

ΦΩΤΟ – Και οι αφίξεις από την Ιταλία συνεχίζονται… Δεκάδες μαθητές από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας διέκοψαν τις εκδρομές τους και από το πρωί καταφτάνουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το μεσημέρι επέστρεψαν και αρκετοί εκδρομείς, κυρίως από την Ήπειρο όπου τις προηγούμενες μέρες βρέθηκαν στην Ιταλία, κατά βάση στη Βενετία που αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τις ημέρες της Αποκριάς. Όταν ξεκίνησαν για τις εκδρομές τίποτα δεν προμήνυε τις δύσκολες ώρες που θα περνούσαν. Μεγάλες πόλεις της Ιταλίας έχουν ερημώσει, σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει ενώ στα φαρμακεία δεν υπάρχει μάσκα ούτε για δείγμα.

Οι Έλληνες που επιστρέφουν είναι ιδιαίτερα ψύχραιμοι. Σε όλους έχει δοθεί η οδηγία ότι στην περίπτωση που ανεβάσουν πυρετό ή εμφανίσουν άλλο σύμπτωμα όμοιο της γρίπης θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν σε δημόσιο νοσοκομείο. Όπως είναι γνωστό έχουν οριστεί 13 νοσοκομεία αναφοράς, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΔΥ, η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ειδικών επιστημόνων.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • AFIKSEIS HG1

Στα νοσοκομεία αναφοράς περιλαμβάνεται και το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.

Μαζί με τους Έλληνες μαθητές και εκδρομείς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έφτασαν και μαθητές από την Γαλλία.

Τα σχολεία κάνουν εκδρομή στη χώρα μας και όπως είπαν οι μαθητές και οι καθηγητές τους δεν ανησυχούν ούτε έχουν ανατρέψει το πρόγραμμά τους.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • AFIKSEIS HG2

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη. Στη σύσκεψη κλήθηκαν και πήραν μέρος το Λιμεναρχείο, ο Οργανισμός Λιμένος, το Νοσοκομείο Φιλιατών, το ΤΕΠ, η Αστυνομία, ο Δήμος και έγινε μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και της ετοιμότητας που υπάρχει.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • AFIKSEIS HG3

Την Τετάρτη στις δέκα και μισή το πρωί θα γίνει νέα σύσκεψη κατά την οποία κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους για τα μέτρα, κυρίως στο λιμάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ