Συνεχής η ενίσχυση των Νοσοκομείων της Ηπείρου

Όλα τα αιτήματα για ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας έχουν καλυφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης πρόκειται για αιτήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο πλαίσιο ενίσχυσης του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού τους για την υποδοχή και αντιμετώπιση   υπόπτων περιστατικών καθώς και για τη νοσηλεία τυχόν επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Σήμερα εγκρίθηκε και  συμπληρωματική επιχορήγηση ύψους 33.000 ευρώ   για το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, προκειμένου να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του.

Σύμφωνα με το αίτημα του Νοσοκομείου, πρόκειται να γίνει προμήθεια θαλάμου νηματικής ροής Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και υλικών πρόληψης λοιμώξεων.

Η πίστωση βαραίνει τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας έτους 2020 και η έγκρισή της γίνεται με σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. 

Συνολικά η Περιφέρεια μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των 487.000  ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά η προμήθεια τεσσάρων κοντέινερ, η διαμόρφωση χώρου υποδοχής στο Κ. Υ. Φιλιππιάδος, η προμήθεια υγειονομικού υλικού κ.α.

Επίσης η Περιφέρεια έχει πραγματοποιήσει 23 αποστολές δειγμάτων υπόπτων περιστατικών για κορωνοϊό από νοσοκομεία σε Εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ