Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής το λουκέτο στα ξενοδοχεία

Τον περιορισμό της κυκλοφορίας στο ελάχιστο ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποιώντας με αυστηρούς ελέγχους και κυρώσεις ενώ την ίδια ώρα ζητείται με ένταση από πολλές περιοχές της χώρας να σταματήσουν οι επιστροφές σε εξοχικά ή τα πατρικά σπίτια που υπάρχουν σε χωριά καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοιού. Η απόφαση για κλείσιμο των ξενοδοχείων τίθεται σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ενώ οι τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων είναι αυτές που θα αποφασίσουν για το ένα κατάλυμα που πρέπει να είναι ανοιχτό σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών Θράκης, αλλά και των νησιών μας που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ. Ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοικτά θα αποφασίσουν οι σύλλογοι των ξενοδόχων, διευκρίνισε περαιτέρω ο κ. Χαρδιαλιάς.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε πως ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας και στο πλαίσιο αυτό «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας».

Επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες και να αναδείξουμε το φιλότιμο που έχουμε ως λαός για να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου.

Κληθείς να απαντήσει για το εάν θα υπάρξει απαγόρευση πτήσεων από και προς τη χώρα μας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση και πρόσθεσε «αν υπήρχε θα το ήξερα. Έσπευσε δε να επαναλάβει την αυστηρή 14ημερη παρακολούθηση από την κυβέρνηση, όσον έρχονται από το εξωτερικό.

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας είπε πως «δεν έχουμε ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας, επαναλαμβάνουμε την αυστηρότατη σύσταση του κράτους στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν την κυκλοφορία εκτός οικίας στο ελάχιστο» .

«Από κει και πέρα κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι», αναφερόμενος προφανώς στις εικόνες που κυκλοφορούν και δείχνουν πολίτες να βολτάρουν ανενόχλητοι σε πολλά σημεία της χώρας, παρά τις συστάσεις» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ