Σε κατάληψη η Πρυτανεία και υπηρεσίες του Πανεπιστημίου

Υπό κατάληψη τελεί η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και ορισμένες υπηρεσίες όπως οι οικονομικές, τα δίκτυα και η πληροφορική και το Κέντρο Ερευνών. Η κατάληψη γίνεται από τους εστιακούς φοιτητές οι οποίοι διαμαρτύρονται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την στέγαση των πρωτοετών. Όπως υποστηρίζουν δεκάδες φοιτητές δεν πήραν δωμάτιο καθώς στην αίτησή τους δεν είχαν συμπληρώσει το πεδίο που ανέφερε ότι αποδέχονται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Όπως ισχυρίζονται ο Κανονισμός ήταν υπό επεξεργασία με τον παλιό να έχει αποσυρθεί και τον καινούριο να αναμένεται. Οι φοιτητές δεν συμφωνούσαν με τον παλιό όμως είχαν αποδεχθεί το νέο.

Αυτό το διαδικαστικό ως ένα βαθμό ζήτημα είχε ως αποτέλεσμα να απορριφθούν οι αιτήσεις πολλών φοιτητών που κατά τα λοιπά τηρούσαν τα εισοδηματικά και οικονομικά κριτήρια για να φιλοξενηθούν στις Εστίες.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων και για τους υπόλοιπους φοιτητές, ο Σύλλογος Εστιακών προχώρησε στην κατάληψη η οποία θα κρατήσει μέχρι και την Τετάρτη.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση ώστε να αποφασίσουν την στάση τους.

Το στεγαστικό πάντως είναι και φέτος ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα με το Πανεπιστήμιο να προσανατολίζεται και πάλι στη λύση της μίσθωσης ξενοδοχείων έχοντας την οικονομική στήριξη από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ