Σε καραντίνα 43 του Νοσοκομείου Άρτας

43 άτομα, ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό του Νοσοκομείου Άρτας τέθηκε σε καραντίνα καθώς από την ιχνηλάτηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον ηλικιωμένο άνδρα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό.

Όλοι βρίσκονται στα σπίτια τους και θα παρακολουθούνται για διάστημα επτά ημερών.

Συνολικά έχουν ιχνηλατηθεί 45 επαφές του ηλικιωμένου που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η ιχνιλάτηση των επαφών είναι σε εξέλιξη από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Χίλιες πεντακόσιες μάσκες που είχε στη διάθεσή της η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας και επιπλέον σημαντικό αριθμό γαντιών παρέδωσε σήμερα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Ψαθάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε συνάντηση που είχε με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελο Ντάκουλα ενημερώθηκε και για την κανονική  λειτουργία  της Παθολογικής Κλινικής.

Σημειώνεται ότι από το Νοσοκομείο έχουν τεθεί σε καραντίνα 43 άτομα από το ιατρικό- νοσηλευτικό – βοηθητικό προσωπικό που είχαν έλθει σε επαφή με τον ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης με αφορμή τη σύλληψη  στην Άρτα ιδιοκτήτη καφέ- ουζερί με την κατηγορία ότι λειτουργούσε την επιχείρησή του παρά την απαγορευτική διάταξη, τόνισε ότι πρέπει όλοι να σέβονται τις αποφάσεις της Πολιτείας, είτε διακόπτοντας τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, είτε παραμένοντας στα σπίτια.

Να σημειωθεί ότι η δίκη στο Αυτόφωρο του συλληφθέντος ιδιοκτήτη καφέ, ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ