Προμελέτες για δύο παραλίμνιους δρόμους στην Άρτα

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό επιστημονικό υπόβαθρο αποτελούν οι προμελέτες που παραδόθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητες Άρτας για σημαντικές οδικές αρτηρίες στην περιοχή.

Οι προμελέτες αφορούν στους παραλίμνιους δρόμους Έλατος Κορφοβουνίου έως γέφυρα Τζαρή και Πέτα έως Μελάτες.

1). Παραλίμνια οδός από Έλατο Κορφοβουνίου έως γέφυρα Τζαρή.

Πρόκειται για επαρχιακή οδό μήκους 16 χλμ περίπου. Η χάραξη της οδού έχει αφετηρία την υφιστάμενη Επαρχιακή οδό Άρτα – Γέφυρα Πλάκας στο πέρας του Οικισμού Έλατος Κορφοβουνίου και κινείται ανάμεσα από τούς οικισμούς της περιοχής. Αποτελεί εξ’ ολοκλήρου νέα χάραξη.

Με τα τεχνικά έργα και τα ερείσματα θα έχει πλάτος 10 μ.

Η παραλίμνια επαρχιακή οδός Έλατος Κορφοβουνίου – γέφυρα Τζαρή, ακολουθεί το εγκαταλελειμμένο παλιό μονοπάτι που χρησιμοποιούνταν όχι μόνον από τους κατοίκους των οικισμών της Περιοχής,  αλλά και από τους κατοίκους των οικισμών των Τζουμέρκων, πριν αρκετές δεκαετίες που δεν υπήρχε οργανωμένο Οδικό Δίκτυο, για να έχουν πρόσβαση προς το Κορφοβούνι και τον Αμμότοπο και τελικό προορισμό την Άρτα.

2). Παραλίμνια οδός από Πέτα έως Μελάτες

Ο παραλίμνιος δρόμος Πουρναρίου αποτελεί τμήμα ενός δρόμου περιμετρικά της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου μήκους 26,3 χλμ περίπου, ο οποίος θα συνδέει την Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων 2 χλμ μετά τον οικισμό Πέτα, με την Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων στο ύψος του οικισμού Μελατών.

Το σύνολο της περιοχής, όσον αφορά τη γεωμορφολογία του, χαρακτηρίζεται από έντονο ανάγλυφο με μεγάλες εγκάρσιες κλίσεις και πλήθος μισχάγγειων και ρεμάτων, μέσω των οποίων συντελείται η απορροή των ομβρίων υδάτων προς την τεχνητή λίμνη Πουρναρίου, για το λόγο αυτό παρουσιάζεται η ανάγκη κατασκευής πολλών τεχνικών.

Για την δρομολόγηση των έργων απαιτούνται πλέον οι οριστικές μελέτες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ