Πράσινο φως για έργα ΣΔΙΤ

SDITΤρία αναπτυξιακά έργα ενέκρινε τη Μ. Δευτέρα η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης χιονοδρομικών/αθλητικών υποδομών.

Στη Διυπουργική συμμετείχαν η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτης και ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Ν. Μαντζούφας.

Το μεσημέρι της Μ. Τρίτης θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με τη συμμετοχή της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου και τους δημάρχους της Νάουσας, του Αγρινίου και της Ήλιδας, ώστε τα έργα να δημοπρατηθούν άμεσα.

Τα δύο έργα αφορούν στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας για τη διαχείριση περίπου 100.000 τόνων αστικών αποβλήτων ετησίως στην κάθε περιοχή, με παράλληλη αξιοποίηση κοινοτικών και ιδιωτικών κεφαλαίων.

Το τρίτο έργο αφορά την ανάπτυξη υποδομών χιονοδρομικού και αθλητικού τουρισμού και αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και στην υλοποίηση τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ