Παράταση στις εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς

kdap paidikoi

H πλατφόρμα για τους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ θα παραμείνει ανοιχτή και μετά την Παρασκευή 12 Αυγούστου προκειμένου οι γονείς να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με της ΕΕΤΑΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στην εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων, και για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας, πιθανόν η εφαρμογή να σταματήσει να είναι διαθέσιμη για κάποιες ώρες που θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

«Σας γνωρίζουμε ότι θα δοθεί η αναγκαία παράταση, προκειμένου όλοι οι υποψήφιοι αιτούντες να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», για την περίοδο 2022 – 2023, προκηρύσσεται με αυξημένο προϋπολογισμό συνολικού (εθνική και κοινοτική συμμετοχή) ύψους 331,2 εκατ. ευρώ.

Ο αυξημένος προϋπολογισμός θα επιτρέψει την υπαγωγή περισσότερων παιδιών στο πρόγραμμα, αλλά και την αυξημένη – για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια – αποζημίωση (voucher), προκειμένου να καλυφθεί η άνοδος του κόστους και να διασφαλιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Επισημαίνεται ακόμη ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου (2022-2023):

Είναι ενιαίο για εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Περιλαμβάνει μια νέα κατηγορία voucher για γονείς με υψηλότερα εισοδήματα, που φθάνουν έως 42.000 ευρώ.

Παιδικοί σταθμοί

200.000 επιταγές φιλοξενίας

-Έως 3.239€ για κάθε παιδί, για τους παιδικούς σταθμούς

-Έως 1.330€ για τα ΚΔΑΠ

Εισοδηματικά κριτήρια

-Έως 27.000€ για οικογένειες που έχουν έως 2 παιδιά

-Έως 30.000€ για οικογένειες που έχουν έως 3 παιδιά

-Έως 33.000€ για οικογένειες που έχουν έως 4 παιδιά

-Έως 36.000€ για οικογένειες που έχουν από 5 παιδιά και άνω

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι από Σεπτέμβριο 2023 θα υπάρξει διευρυμένο ωράριο και στους παιδικούς σταθμούς προς διευκόλυνση των οικογενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ