Οι «Όμοιοι της Μάνης» στο Νησί Ιωαννίνων

omoioi_manis1

Mια υπόσχεση που δόθηκε το Δεκέμβριο του 2018 πήρε σάρκα και οστά στο Νησί των Ιωαννίνων. Μέλη και φίλοι του Ινστιτούτου των «Ομοίων της Μάνης» επισκεφθήκανε το Νησί των Ιωαννίνων προκειμένου να περπατήσουν στην οδό «Μάνης» και να γνωρίσουν τους κατοίκους του.

Λίγο καιρό νωρίτερα σε μια λαμπρή τελετή στην Αθηναϊκή Λέσχη (14.12.2018) ο ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτρης Γαλάρης παρουσίασε ιστορικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την καταγωγή των κατοίκων της «Νήσου των Ιωαννίνων» από τη Μάνη προς τιμήν του Ακαδημαϊκού, ομότιμου καθηγητή Ιατρικής, ΕΚΠΑ, κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου ο οποίος την ίδια ημέρα ανακηρύχθηκε σε επίτιμο μέλος του Ινστιτούτου για τη λαμπρή επιστημονική και κοινωνική του προσφορά στη χώρα μας αλλά και όλως ιδιαιτέρως για την καταγωγή του, από την πλευρά της μητέρας σου, από το Νησί των Ιωαννίνων, οι κάτοικοι του οποίου είναι καταγωγής εκ Μάνης.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • omoioi manis1

Προσκεκλημένοι του κ. Μουτσόπουλου τώρα γεύτηκαν τις  παραδοσιακές, τοπικές γεύσεις και γνωρίσανε τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αριστείδη Λιούμπο.

Ο πρόεδρος των Ομοίων της Μάνης καθηγητής κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης προσέφερε στον κ. Λιούμπο αναμνηστικό της συνάντησης αυτής ενώ φανερά συγκινημένος ο κ. Λιούμπος αυθόρμητα αποφάσισε να ανταποδώσει την επίσκεψη και η επόμενη συνάντηση ορίστηκε να γίνει στη Μάνη.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • omoioi manis2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ