Ογκολογική: Ποια μέτρα λαμβάνει

Απρόσκοπτα συνεχίζει τις υπηρεσίες της η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στα εξωτερικά ιατρεία, την ημερήσια μονάδα, την Κλινική και την μετακαλούμενη κάλυψη ογκολογικών επειγόντων.

Καθώς η Ογκολογική συνεχίζει την παροχή υπηρεσιών σε χιλιάδες ευπαθείς ασθενείς με καρκίνο στα εξωτερικά της ιατρεία, για την προστασία της υγείας  σε συνθήκες επιδημίας, ζητά την βοήθεια όλων στην εφαρμογή δέσμης μέτρων.

Τα μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή είναι τα ακόλουθα:

Α) Η Γραμματεία της Ογκολογικής θα εφαρμόσει τηλεφωνική συνέντευξη των ασθενών την παραμονή του ραντεβού τους, ώστε να αποφευχθεί επίσκεψη από ασθενείς με γριππώδη συνδρομή.

Β) Οι ασθενείς των οποίων το επίθετο αρχίζει από Α ως και Μ να προσέρχονται  από 08.00 ως 10.30, ενώ οι ασθενείς με επίθετο από Ν-Ω μετά τις 10.30.

Γ) Προκειμένου να μειωθεί ο  συγχρωτισμός και η διάρκεια αναμονής, συνεπώς και ο κίνδυνος λοίμωξης, ο καθημερινός αριθμός θεραπειών θα μειωθεί κατά 20%, κατά τρόπο ασφαλή για τους ασθενείς.

Δ) Για σταθερούς ασθενείς θα γίνει χρήση τηλεφωνικών επισκέψεων για per os  θεραπείες με την χρήση email και τηλεφωνικής γραμμής, χωρίς την φυσική προσέλευση του ασθενούς.

Ε) Θα επιλεγούν θεραπείες που απαιτούν λιγότερο συχνές προσελεύσεις.

Η Ογκολογική Κλινική επισημαίνει ότι η ατομική ευθύνη είναι η πιο σημαντική. Έτσι οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν μόνο έναν συνοδό, να μην μετακινούνται μεταξύ θαλάμων, να εφαρμόζουν ατομική υγιεινή, να ελαττώνουν το επισκεπτήριο στους νοσηλευόμενους, να γίνονται επισκέψεις στα επείγοντα χωρίς σοβαρό λόγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ