Ο Β. Κωνσταντίνου στο Υπουργείο Μετανάστευσης

Ο Γιαννιώτης Βαγγέλης Κωνσταντίνου είναι ένας από τους τέσσερις νέους Γραμματείς στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τους οποίους ανακοίνωσε ο Υπουργός Νότης Μηταράκης.

Ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία Συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μία σημαντική θέση σε ένα υπουργείο… φωτιά καθώς καλείται να διαχειριστεί το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Ο Ευάγγελος Κωνσταντίνου είναι οικονομολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999 και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα χρηματοοικονομικά (MSc in Financial Management and Control) από το Aston Business School, του Aston University.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον τομέα της Επικοινωνίας το 2003,  από την εταιρεία επικοινωνίας MWG POLITICS του πολυεθνικού Ομίλου Mc Cann Erickson.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας με εταιρείες του κλάδου και ιδιώτες.

Τον Ιούνιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αρμόδιου για θέματα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, ΣΔΙΤ, Εξαγωγών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.

Το 2018 συνεργάστηκε με το ΤΜΕΔΕ και το ΤΕΕ και ανέλαβε το νεοσύστατο Ινστιτούτου ΤΕΕ-ΤΜΕΔΕ.

 Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων. Από το  Σεπτέμβριο του 2019 είναι Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΕΔΕΚΤ Α.Ε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ