Ο Δήμος Αρταίων για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

arta tei

Το κτιριακό συγκρότημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας δεν έχει περιέλθει στο Δήμο και ως εκ τούτου δεν έχει τη νομή, την κυριότητα ούτε και την χρήση.

Αυτό υποστηρίζει ο Δήμος Αρταίων απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην οποία καταγραφόταν η πρόθεση να χρηματοδοτήσει το δήμο με 500 χιλιάδες ώστε να προχωρήσει στην δημιουργία κτιριακών υποδομών για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Διαβάστε αναλυτικά: Και ξαφνικά θέμα με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών…

Ο Δήμος στην ανακοίνωση του δηλώνει αναρμόδιος να τοποθετηθεί επί του εγγράφου της Περιφέρειας, το οποίο προφανώς εστάλη λόγω λανθασμένης ή ελλιπούς πληροφόρησης των υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος  Αρταίων θεωρεί πως είναι στη σωστή κατεύθυνση η δημόσια δήλωση της Περιφέρειας περί στήριξης της παραμονής των πανεπιστημιακών σχολών στην Άρτα και η ενδυνάμωση των υποδομών τους. Η θέση αυτή έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την επίσημη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου προσωπικά. Άλλωστε η Πρυτανική Αρχή μπορεί κατευθείαν και σε συνεργασία με την  Περιφέρεια Ηπείρου η οποία έχει εκφράσει την επιθυμία της για τη χρηματοδότηση, να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τις κτιριακές υποδομές στην Πανεπιστημιούπολη της Άρτας.

Το αρραγές αυτό μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από την Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που βάσει του “Αυτοδιοίκητου” έχει την τελική ευθύνη αυτών των αποφάσεων, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας.

Οι πανεπιστημιακές σχολές της Άρτας πρέπει όχι μόνο να παραμείνουν στην Άρτα- αυτό δεν συζητείται καν- αλλά να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ