Και ξαφνικά θέμα με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών…

tmima mousikon spoudon

Και αιφνιδίως προκύπτει θέμα για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Όχι από το Τμήμα και τους διδάσκοντες σε αυτό που έχουν καταφέρει να πετύχουν στην πράξη την αναβάθμισή του και να το έχουν μετατρέψει σε ένα από τα καλύτερα –για τον τομέα του- στην χώρα.

Το θέμα περί μετακίνησης στα Γιάννινα που όμως αποφεύχθηκε δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας. Προέκυψε από το πουθενά και σε μια προσπάθεια να καταδείξει την αγωνιστικότητά της η Δημοτική Αρχή αφού απέτρεψε την μεταφορά.

Στην όλη προσπάθεια ενέπλαξαν και την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία υποτίθεται ότι ήταν γνώστης του αιτήματος μεταφοράς, με την διαφορά ότι είναι πλήρως αναρμόδια.

Φυσικά θέμα μεταφοράς του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ουδέποτε ετέθη, όμως αυτό που είχε συζητηθεί στο παρελθόν –και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας- είναι η ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών.

Η Περιφέρεια Ηπείρου με επίσημη ανακοίνωσή της απαντά στα θέματα που τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας και στα δήθεν σενάρια μεταφοράς του Τμήματος.

Η Περιφερειακή Αρχή, σημειώνει, ήταν και παραμένει σταθερή στη θέση της  κατά της μη μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων Άρτας και Πρέβεζας στα Ιωάννινα.  

Ειδικά για το τμήμα Μουσικών Σπουδών Άρτας είχε αναλάβει πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζει με τις κτιριακές του υποδομές, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια είτε από το Πανεπιστήμιο, είτε από το Δήμο Αρταίων.

Στην Περιφέρεια δεν είχε γίνει αίτημα μεταφοράς του Τμήματος- άλλωστε είναι αναρμόδια- παρά μόνο το Τμήμα με έγγραφό του  (αρ.πρωτ. 1135/19-1-2021) είχε ζητήσει τη συνδρομή της για βελτίωση των εγκαταστάσεών του. Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου  ο Περιφερειάρχης  είχε αποστείλει επιστολή   (με αριθμ. πρωτ.. 29466/245/  3/3/2021) στο Δήμο Αρταίων στην  οποία πρότεινε την αξιοποίηση για τις ανάγκες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, του κτιριακού συγκροτήματος  της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας το οποίο είχε περιέλθει  στο Δήμο, αναλαμβάνοντας η Περιφέρεια Ηπείρου μέρος του κόστους ανακατασκευής και βελτίωσης των εγκαταστάσεων.

Το αίτημα της Περιφέρειας μέχρι και σήμερα παραμένει αναπάντητο, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με το Τμήμα  Μουσικών Σπουδών ή την Πρυτανική Αρχή.

Είναι ευνόητο ότι η πρόταση της Περιφέρειας παραμένει σε ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ