Νεκρά ψάρια και ζώα στη λίμνη

nekra_limni2

Παρά την μεγάλη και συνεχή καμπάνια για την ανάγκη προστασίας της λίμνης δεν παύουν να υπάρχουν εκείνοι που δεν δείχνουν ιδιαίτερο σεβασμό στο οικοσύστημα για το οποίο καμαρώνουμε.

Αναγνώστης μας κατέγραψε και έστειλε στο Epiruspost εικόνες που δεν τιμούν κανέναν.

Μεγάλες ποσότητες νεκρών ψαριών δίπλα σε άδεια καφάσια… Αλλά και νεκρά, οικόσιτα ζώα, πεταμένα στις αποστραγγιστικές τάφρους.

Το Epiruspost επικοινώνησε με τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, ο οποίος ήταν γνώστης της κατάστασης.

Στο πλαίσιο των καθημερινών περιπολιών που κάνει στην προστατευόμενη περιοχή και ύστερα και από άλλες καταγγελίες που είχε δεχθεί εντόπισε μεγάλη ποσότητα νεκρών ψαριών σε απόσταση 300 μέτρων από τη λίμνη, στην περιοχή των πρανών του αποστραγγιστικού καναλιού της Καστρίτσας.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • nekra limni2

«Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του Φ.Δ.Λ.Π.Ι. τα φαινόμενα επαναλαμβάνονται. Καλούμε τους Επαγγελματίες Αλιείς να συνετιστούν και να απευθύνονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες (πχ Κτηνιατρική) για τη σωστή διαχείριση των νεκρών ψαριών και την αποφυγή της υποβάθμισης του περιβάλλοντος» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας.

Παράλληλα σε άλλες τάφρους εντοπίζονται νεκρά ζώα, κυρίως πρόβατα, τα οποία πιθανολογείται ότι εναπόθεσαν κτηνοτρόφοι της περιοχής αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • nekra limni1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ