Μέσα οι «Αφήστε με να ζήσω» έξω οι διαδηλωτές και στη… μέση η Αστυνομία…

akadimia_afiste1

ΦΩΤΟ– Τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες συλλογικοτήτων προκάλεσε και στα Γιάννινα η εκδήλωση του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω». Δεκάδες νέοι και νέες συγκεντρώθηκαν έξω από την Ακαδημία από νωρίς το απόγευμα φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας κρατώντας τους διαδηλωτές σε απόσταση… ασφαλείας από την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος και όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του κινήματος και των τοπικών διοργανωτών. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κράτησε για περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Στη συνέχεια τα μέλη των συλλογικοτήτων απομακρύνθηκαν κάνοντας πορεία προς το κέντρο της πόλης με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να ακολουθούν.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • akadimia afiste1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • akadimia afiste2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • akadimia afiste3

Την εκδήλωση ενάντια στις αμβλώσεις διοργάνωσαν η Ιερά Μονή Δουραχάνης, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Τρίτεκνων, η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, ο «Απόστολος Παύλος» και η Ενωμένη Ρωμιοσύνη.

Στο κίνημα, που τάσσεται ανοιχτά κατά της άμβλωσης υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δικαίωμα των γυναικών αλλά των εμβρύων, συμμετέχουν διάφορες χριστιανικές και θεολογικές, σύμφωνα με το site του, μεταξύ των οποίων η  Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.), Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.) και η Εστία Πατερικών Μελετών.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • akadimia afiste4

Έγινε ευρέως γνωστό μετά την αφισοκόλληση στο μετρό της Αθήνας ενώ οι εκδηλώσεις του έχουν φανατικούς οπαδούς και φανατικούς πολέμιους.

Σε κάθε περίπτωση ζητήματα που έλυσε η πολιτεία με την ανάλογη νομοθεσία γίνονται ξαφνικά αντικείμενο συζήτησης που στα περισσότερα σημεία της είναι κόντρα στην επιστήμη.

Αν κάτι έμεινε στους πολλούς από την εκδήλωση στα Γιάννινα είναι η πολύωρη ταλαιπωρία καθώς για δύο ώρες περίπου έμεινε κλειστή η λεωφόρος Δωδώνης από το Δικαστικό Μέγαρο μέχρι την Στρατολογία με ότι αυτό συνεπάγεται για μία πόλη με αρκετή κίνηση το απόγευμα του Σαββάτου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ