Μείωση τελών ζητούν οι ξενοδόχοι

ksenodoxeio karantnas

Την μείωση των ανταποδοτικών τελών αλλά και των τελών ύδρευσης ζητά η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων.

Το αίτημά της το διατυπώνει με επιστολή προς την Δημοτική Αρχή αλλά κα όλες τις παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων της πόλης αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμηκαι στα λειτουργικά έξοδα λόγω της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Με τις πληρότητες και τα έσοδα να έχουν κατακρημνιστεί και τα σημάδια ανάκαμψης να μην διαφαίνονται στον ορίζοντα, έχουμε ήδη ζητήσει και σε προηγούμενη σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών την μείωση των δημοτικών τελών και του κόστους των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν αρχικά και να ανακάμψουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Πλέον κάνουμε γνωστό το αίτημα μας με τον πλέον επίσημο τρόπο καθώς ειδικά για τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες το κόστος λειτουργίας έχει γίνει δυσβάσταχτο και διακυβεύεται ακόμα και η βιωσιμότητα τους,  με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία», σημειώνεται στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ