Λύση για τη λειτουργία της Φιλαρμονικής

FILARMONIKHΣυμβιβαστική λύση δίδεται στο θέμα της λειτουργίας της Φιλαρμονικής του Δήμου, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου-Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Κωλέτα, υπευθύνου της Φιλαρμονικής και αντιπροσωπείας των Μουσικών.

Τα έξοδα λειτουργίας της Φιλαρμονικής, ανά έτος, σύμφωνα με τον επανασχεδιασμό, θα ανέρχεται στα 17.000 ευρώ, ποσό κατά πολύ μικρότερο από αυτό που προβλέπονταν με τον προηγούμενο κανονισμό και αδυνατούσε να καλύψει ο Δήμος.

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ, προβλέπονται τα εξής:

Ανά έτος θα λαμβάνουν χώρα 14 βασικές εκδηλώσεις και το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτείται η κάθε εκδήλωση θα ανέρχεται στα 1200 ευρώ.

Όσο για τις αμοιβές των Μουσικών, αυτή θα καθορίζεται με βάση τα έτη συμμετοχής του καθενός στη Φιλαρμονική, με το διαχωρισμό σε τρεις κατηγορίες.

1η κατηγορία, οι Μουσικοί που έχουν συμπληρώσει πάνω από 10ετία.

2η κατηγορία, όσοι έχουν από 5 μέχρι 10 έτη και

3η κατηγορία, όσοι έχουν λιγότερα από 5 έτη.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται επίσης να καλύψει τις ανάγκες σε νέες στολές και Μουσικά Όργανα, αλλά και τις επισκευές των υπαρχόντων, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τη στέγαση της Φιλαρμονικής, υπό καλύτερες συνθήκες.

Ο κ. Κωλέτας ευχαρίστησε τους μουσικούς για την κατανόηση και για τη συμφωνία που επήλθε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ