Κλείνουν σινεμά, θέατρα και κέντρα διασκέδασης… Στα 117 τα κρούσματα στην χώρα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού  προχωρά η κυβέρνηση. Έτσι το απόγευμα ανακοινώθηκε το κλείσιμο των θεάτρων, των κινηματογράφων, των γυμναστηρίων και των κέντρων διασκέδασης για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. O λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση που έκανε το απόγευμα επανέλαβε ότι είναι μία ήπια νόσος όμως είναι ώρα ατομικής ευθύνης και όλοι πρέπει να υπακούμε στα μέτρα που λαμβάνονται. Το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι υπάρχουν 18 νέα κρούσματα στη χώρα κι έτσι συνολικά ο αριθμός των ασθενών ανέρχεται στους 117.

Ανακοινώνοντας τα νέα κρούσματα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή καταγράφονται: 82 εισαγόμενα (με την πλειοψηφία τους να αφορά εκείνους που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους), 25 κρούσματα που αποτελούν επαφές των προηγούμενων, 10 «ορφανά» κρούσματα και άλλα 15 για τα οποία διενεργείται ακόμα έρευνα.

Έξ αυτών 34 νοσηλεύονται με τρεις να είναι πιο σοβαρά και να βρίσκονται σε ΜΕΘ.

Η ευχάριστη είδηση είναι πως έλαβε εξιτήριο η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη.

Η δεύτερη ευχάριστη είδηση που έκανε γνωστή είναι ότι μεγάλος αριθμός δειγμάτων που στέλνονται για ανάλυση στα εργαστήρια καθώς θεωρούνται ύποπτα βγαίνει αρνητικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ