Ημέρα γευσιγνωσίας στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

geusignosia

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ημέρα Γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, στον Τερματικό Σταθμό Τ1 του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας ΑΕ στο νέο Λιμάνι.

Η εκδήλωση  έγινε στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 με MIS 5066824.

Οι Σεφ και οι φοιτητές του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, με βάση τα ψάρια της Θεσπρωτικής Ιχθυοκαλλιέργειας και προϊόντα της Θεσπρωτικής γης, ετοίμασαν πλήθος εδεσμάτων, με πολλές και διαφορετικές παρασκευές, που εντυπωσίασαν οπτικά και γευστικά όχι μόνο όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση από την τοπική κοινωνία αλλά και τους Αξιωματικούς και Σεφ του πρώτου κρουαζιερόπλοιου του έτους που είχε προσεγγίσει το λιμένα Ηγουμενίτσας. Παράλληλα προβάλλονταν προωθητικά βίντεο του έργου τόσο με τις μονάδες της ιχθυοκαλλιέργειας όσο και με συνταγές και τρόπους παρασκευής των ψαριών, και η εκδήλωση πλαισιώνονταν από μουσικό πρόγραμμα αλλά και τραγούδι από καλλιτέχνη, για την ευχαρίστηση των επισκεπτών.

Εντός του 2022, με πρόβλεψη για τις αρχές Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται και η υλοποίηση της δεύτερης Ημέρας Γευσιγνωσίας στην Ηγουμενίτσα, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού από όλη τη Ήπειρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ