Εκατοντάδες άνθρωποι, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το κιόσκι του ποδηλατόδρομου, εκεί όπου πριν από λίγες ημέρες δολοφονήθηκε η 25χρονη Πηνελόπη.
Η πόλη που παραμένει συγκλονισμένη από τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας έστειλε το δικό της μήνυμα απέναντι στην έμφυλη βία.
«Οργή και θλίψη, καμία άλλη να μη λείψει», «Ούτε μία λιγότερη, καμία άλλη δολοφονημένη» και «Δεν φταίει η θολούρα ούτε η κακιά στιγμή» ήταν μερικά από τα μηνύματα στα πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Γυναικών Ηγουμενίτσας, η οποία βρίσκεται στα πρώτα της βήματα και επιχειρεί να δημιουργήσει έναν ανοιχτό χώρο ασφάλειας, ενημέρωσης, αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης για τις γυναίκες της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαβάστηκε το κείμενο της Πρωτοβουλίας, με το οποίο καταδικάζεται η έμφυλη βία και απορρίπτονται ερμηνείες που αποδίδουν τέτοιες πράξεις σε «κακές στιγμές», «εγκλήματα πάθους» ή «θολωμένα μυαλά».
«Δεν θα συνηθίσουμε τον τρόμο, δεν θα μείνουμε βουβές να μετράμε πληγές και δολοφονημένες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρωτοβουλία, ζητώντας παράλληλα τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».
Η πορεία κατέληξε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της η 25χρονη. Εκεί, στο μικρό κιόσκι του ποδηλατόδρομου, οι συγκεντρωμένοι άφησαν το δικό τους μήνυμα μνήμης για την Πηνελόπη.



Μια νέα γυναίκα, μόλις 25 ετών, που εργαζόταν στην περιοχή και ετοιμαζόταν να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή της, ξεκινώντας το μεταπτυχιακό της, έφυγε βίαια από τη ζωή.
Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται από την ιατροδικαστική εξέταση της σορού της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ηπείρου από τον ιατροδικαστή Γιάννη Αϊβατίδη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 25χρονη έφερε συνολικά 14 τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διαφορετικά σημεία του σώματός της. Καθοριστικά για τον θάνατό της ήταν δύο βαθιά τραύματα στην περιοχή του τραχήλου (λαιμός).
Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονται και χαρακτηριστικά αμυντικά τραύματα στα χέρια της.
Τα ευρήματα αυτά παραπέμπουν σε προσπάθεια της νεαρής γυναίκας να προστατευθεί από την επίθεση.
Η ιατροδικαστική εικόνα έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας για τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ηγουμενίτσα. Ο 27χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος είχε βρεθεί τραυματισμένος σε κοντινή απόσταση, έχει παραδεχθεί στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 25χρονη και παραμένει φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.
Η οικογένεια και οι άνθρωποι που αγάπησαν την 25χρονη θα την αποχαιρετήσουν την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στη Μεταμόρφωση Αττικής.