Η τελευταία επίσημη του Προκόπη Παυλόπουλου.. «Χρωστάμε πολλά στην Ήπειρο»..

kaxrimanis_epeteios1

Η παρουσία στα Γιάννινα, στα Ελευθέρια της πόλης, είναι η τελευταία που έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και το επέλεξε ο ίδιος, όπως ανέφερε μιλώντας στην Περιφέρεια Ηπείρου αμέσως μετά το θερμό και συγκινητικό καλωσόρισμα από τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη. «Όταν είσαι σε ένα τέτοιο αξίωμα δεν έχεις δικαίωμα να απαιτείς περισσότερα χρόνια. Τα πολλά χρόνια εγκυμονούν και πολλούς κινδύνους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε πως αν ο ίδιος έκανε κάποια πράγματα αυτά τα όφειλε στον τόπο.

«Τι σημαίνει το Μπιζάνι το γνωρίζουμε. Έπρεπε να πέσουν τα οχυρά για να ελευθερωθούν τα Γιάννινα. Σήμερα ένα από τα οχυρά που πρέπει να πέσουν είναι του φθόνου και της διχόνοιας. Πρέπει να εργαστούμε ενωμένοι για να κατακτήσουμε αυτό που μας αρμόζει», υπογράμμισε.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία •

«Είναι η τελευταία φορά που παρίσταμαι σε εθνική επέτειο. Και το επέλεξα να είναι στα Γιάννινα. Κι αυτό γιατί οφείλουμε πολλά σε αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του.. Οφείλουμε πολλά στους εθνικούς ευεργέτες που βοήθησαν το κράτος και εμπνέουν μέχρι σήμερα. Αν δεν υπήρχαν δεν θα είχαμε αυτή την μεγάλη κληρονομιά» ανέφερε στην σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Καταλήγοντας τόνισε ότι ο φθόνος θα ελλοχεύει πάντα αλλά εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να φανούμε ανάξιοι της ιστορίας.

Τέλος ανέφερε ότι ως πρώην πρόεδρος πια θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην Ήπειρο και τα αιτήματά της.

Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης είχε αναφερθεί εκτενώς στην πολυετή συνεργασία με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τόσο στα χρόνια που ήταν Υπουργός Εσωτερικών όσο και τα χρόνια που κατείχε το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Χάρη και στη δική του παρέμβαση, όπως τόνισε ο κ. Καχριμάνης, σήμερα ολοκληρώνεται ο δρόμος που συνδέει το Σούλι με την Εγνατία Οδό καθώς και αναστηλώνεται η οικία Μπούση και τα ιστορικά πηγάδια.

«Ήταν ένα ερέθισμα όλα αυτά ώστε τώρα να ξεκινήσουμε την πρώτη φάση ανάδειξης του Σουλίου, την χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χάρισε ένα λεύκωμα στο οποίο αποτυπώνονται οι σημαντικότεροι αρχαιολογικοί χώροι της Ηπείρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ