Φόβοι διασποράς του κορωνοϊού μέσω Πάτρας..

Ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για τη σύζυγο του ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και ήταν μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας προχώρησαν σε έκτακτα μέτρα για τρεις νομούς της χώρας, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου ενώ εκφράζονται έντονοι φόβοι για διασπορά του ιού.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, βασικό νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοιό, αυτόματα αναβαθμίζουν τον ρόλο που θα διαδραματίσει στο εξής το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων το οποίο είχε οριστεί ως αναπληρωματικό.

Το Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει πάντως μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση δύσκολων και έκτακτων καταστάσεων.

Η δέκατη ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Δεδομένων των εξελίξεων, η οφθαλμολογική κλινική στο Ρίο (24 κλίνες), στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, διαμορφώνεται έτσι ώστε να νοσηλεύσει τυχόν περιστατικά, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι δεν είχε νοσηλευόμενους οφθαλμολογικούς ασθενείς.

Όσον αφορά τις εφημερίες, σήμερα και την Κυριακή εφημερεύει όπως ήταν προγραμματισμένο το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και το Σάββατο το Ρίο. Η μόνη αλλαγή είναι η εφημερία της Παρασκευής, οπότε και θα εφημερεύει ο Άγιος Ανδρέας αντί για το Ρίο.

Σημειώνεται ότι ο 66χρονος άνδρας είχε επιστρέψει στις 27 Φεβρουαρίου από ομαδική εκδρομή στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, εμφάνισε σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού, απευθύνθηκε σε δύο νοσοκομεία, Αμαλιάδας και Πανεπιστημιακό του Ρίου, και νοσηλεύθηκε σε θάλαμο παθολογικής κλινικής πριν αποδειχθεί εργαστηριακά ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και εισαχθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Από χθες, οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι πραγματοποιούν εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς, στους οποίους συγκαταλέγονται 52 άτομα με τους οποίους είχε συνταξιδέψει, αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή μαζί του.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν χθες στην Αμαλιάδα, ενώ συνταξιδιώτες του κλήθηκαν να προσέλθουν στο Νοσοκομείο του Ρίου για να εξεταστούν. Επιπλέον, 15 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ