Έργα αποκατάστασης σε θρησκευτικά μνημεία

Ο δρόμος για την αποκατάσταση και την συντήρηση τριών θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων άνοιξε μετά την απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου να προχωρήσει στη σύναψη αντίστοιχων προγραμματικών συμβάσεων με την Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Τα έργα που θα γίνουν είναι τα ακόλουθα:

  • «Αποκατάσταση Ι.Ν Γενεσίου της Θεοτόκου Αγίου Μηνά Ζαγορίου», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
  • «Σωστικές εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών στον Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου Γρανίτσας, Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ. 
  • «Αποκατάσταση βοηθητικού κτιρίου & χαγιατιού Ι.Ν Αγίας Τριάδος Καβαλλαρίου», προϋπολογισμού 18.500 ευρώ.

Παράλληλα η Περιφέρεια προχωρά σε προγραμματικές συμβάσεις με Δήμους της περιοχής για μία ακόμη σειρά έργων.

Αναλυτικά:

             Με το  Δήμο Πάργας για την πράξη «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμών Καναλακίου,                 Χόχλας, και Αμμουδιάς Δήμου Πάργας».

             Με Δήμο Ζαγορίου για το έργο  «Δαπάνες  δωδεκάμηνης λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Αγάπιος Τόλης»  προϋπολογισμού 15.000€ ως προ του χρόνο διάρκειας ισχύος αυτής.

             Με Δήμο Ζηρού για «Αποκατάσταση οδικού δικτύου και κατασκευή τεχνικών εντός του οικισμού Τ.Κ Παπαδατών για την προστασία οδών και παρακείμενων κατοικιών από πλημμύρες», προϋπολογισμού 15.000 €.

             Με Δήμο Ιωαννιτών για: « Ασφαλτόστρωση δρόμου εντός οικισμού Γορίτσας στην περιοχή προς τον κάμπο Κουτσελιού» , προϋπολογισμού 79.200 ευρώ  

             Με  Δήμο Ιωαννιτών για  «Μεταφορά δικτύων ΔΕΥΑΙ» της Πράξης «Εργασίες έργου Οδός Σταύρου Νιάρχου».

             Με Δήμο Αρταίων για την  «Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων 250 θέσεων στο γήπεδο Γραμμενίτσας, 150 θέσεων στο γήπεδο Καμπής και 150 θέσεων στο γήπεδο Καλαμιάς» προϋπολογισμού 54.560 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ