Επτά προτάσεις στα ΤΟΠΕΚΟ, απορρίφθηκε Άρτα και Πρέβεζα

ANERGIA1Επτά από τις εννέα προτάσεις που είχαν κατατεθεί από φορείς της Ηπείρου κι αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, εγκρίθηκαν τελικά και παίρνουν το πράσινο φως για την υλοποίησή τους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός χρηματοδότησης μένει η πρόταση του Δήμου Άρτας με προϋπολογισμό 570 χιλιάδες ευρώ και μία πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας με προϋπολογισμό 500 χιλιάδες.

Οι προτάσεις που εγκρίνονται βάση της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν είναι οι ακόλουθες:

1. ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Α.Σ. “ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” με προϋπολογισμό 520000 χιλιάδες ευρώ.

2. ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Σ. “ΕΝΤΑΞΙΣ” με προϋπολογισμό 415000 χιλιάδες ευρώ.

3. Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας Α.Σ. “ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ” με προϋπολογισμό 485000

4. ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ Α.Σ. “ΟΡΕΙΝΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΙΝΔΟΥ” με προϋπολογισμό 320000.

5. Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Προσαρμό-Ζω” Τοπικές Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας Α.Σ. “ΠΡΟΣΑΡΜΟ-ΖΩ” με προϋπολογισμό 500000

6 Παρέμβαση Ανάπτυξης και Στήριξη της επαγγελματικής αποκατάστασης μακροχρόνια ανέργων άνω των 45 ετών και ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια στις Π.E. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου. Α.Σ. “AGRO-ΖΩ” με προϋπολογισμό 500000.

7 Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων Α.Σ. “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ” 460000 χιλιάδες ευρώ.

Οι προτάσεις που δεν εγκρίθηκαν είναι οι ακόλουθες δύο:

1. Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Άρτας Α.Σ. ΑΡΤΑΣ 570000

2. Παρέμβαση Ανάπτυξης και Στήριξη της επαγγελματικής αποκατάστασης μακροχρόνια ανέργων άνω των 45 ετών, ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια και Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) στην Π.E. Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου. Α.Σ. “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” 500000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ