Επίθεση στον Μητσοτάκη, άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ από τον Αλέξη Τσίπρα στα Ιωάννινα

tsipras peaki

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα και την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στο κλειστό της Λιμνοπούλας το οποίο ήταν γεμάτο από κόσμο, μέσα και έξω, γεγονός που σχολίασε ο ίδιος θεωρώντας τον χώρο μικρό για να χωρέσει τον κόσμο.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών.

«Νομίζει ότι ζει σε άλλη χώρα. Κάτι σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, μόνο που είναι ο  Κυριάκος στη χώρα των τραυμάτων» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι το δημόσιο χρέος αυξήθηκε, το εισόδημα συρρικνώθηκε, ενώ 700 χιλιάδες νοικοκυριά κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

Επίσης είπε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι διαλυμένο μετά το κύμα της πανδημίας ενώ η παιδεία βάλλεται. Ειδική αναφορά έκανε στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που μειώνει τον αριθμό εισακτέων και οδηγεί στο κλείσιμο περιφερειακά πανεπιστημιακά τμήματα.

Ένα ακόμη τραύμα που χρέωσε στον Πρωθυπουργό είναι η εργασιακή εκμετάλλευση αλλά και την λεηλασία του εισοδήματος λόγω και του κύματος ακρίβειας.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • tsipras peaki1

Ωστόσο το μεγαλύτερο τραύμα, κατά τον κ. Τσίπρα, είναι αυτό που μένει στο κράτος με το πάρτι που γίνεται. Αποτέλεσμα του κράτους που αντιμετωπίστηκε ως λάφυρο είναι και η τραγωδία των Τεμπών. «Τα Τέμπη δεν είναι μία πολιτική φθορά, είναι έγκλημα και έχουμε ηθική υποχρέωση να μην το ξεχάσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και στα Γιάννινα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα των υποκλοπών ρωτώντας γιατί έγιναν αφού δεν υπήρχε εθνικός λόγος όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Αναρωτήθηκε ακόμη που βρίσκεται το υλικό των υποκλοπών τονίζοντας ότι πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι με πρώτο τον Πρωθυπουργό που ενορχήστρωσε την αθλιότητα.

«Δεν είναι η δεξιά αυτό που περιγράφω, είναι το καθεστώς Μητσοτάκη, το χειρότερο που γνώρισε η χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος ειδικά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα πρέπει να απαντήσουν αν επιθυμούν τη συγκάλυψη των σκανδάλων και την κακοποίηση της δημοκρατίας. Αν θα ξεπλύνουν τον κ. Μητσοτάκη με την ψήφο τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι μία μεγάλη παράταξη με προσφορά στη χώρα. Τι σχέση όμως έχει η φαυλότητα και το Μαξίμου ΑΕ με την παράδοση της συντηρητικής παράταξης. Ο Καραμανλής δεν έβαλε τους νταβατζήδες στο σαλόνι του όπως ο Μητσοτάκης. Δεν πρόκειται λοιπόν για Νέα Δημοκρατία αλλά για  παλιά αναξιοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επιγραμματικά στο πρόγραμμα του κόμματός του το οποίο όπως είπε αποτελεί συμβόλαιο για την αλλαγή.

Σημείωσε ότι η πρώτη πράξη νομοθετική περιεχομένου θα περιλαμβάνει αναστολή όλων των πλειστηριασμών, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και μείωση του Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα όπως και κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Το τελευταίο μέρος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν αφιερωμένο στην Ήπειρο. «Είχα την έγνοια και το όραμα η φράση ότι η Ήπειρος είναι η φτωχότερη να πάψει να υπάρχει» είπε και ανέφερε ότι ήταν καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού.

«Το σχέδιο μας για την περιοχή περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, την επιτάχυνση των μελετών για την σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου και την αύξηση των πτήσεων. Η σιδηροδρομική Εγνατία δεν είναι όνειρο θερινής νυχτός όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης αλλά ένα όραμα. Ο δρόμος Ιωαννίνων – Κακαβιάς είναι ζωτικής σημασίας για τα Βαλκάνια και θα πρέπει να γίνει πράξη. Στο σχέδιο μας περιλαμβάνεται η ενίσχυση των νοσοκομείων, η αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας και η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας» είπε και συνεχίζοντας τόνισε ότι θα τύχει ενίσχυσης το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ένα από τα καλύτερα της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας επανέφερε την υπόσχεση για ένα νέο Κλειστό Γυμναστήριο στην πόλη των Ιωαννίνων ενώ μίλησε για τη μεταρρύθμιση των ενεργειακών κοινοτήτων που θα ενισχυθεί.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει επίσης την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με ενίσχυση των ορεινών περιοχών με κίνητρα για στοχευμένες επενδύσεις.

Υπογράμμισε την ανάγκη αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ και ανακατεύθυνσης στη διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. «Η Ήπειρος πρέπει να ξαναμπεί στο χάρτη των χρηματοδοτήσεων και της συνοχής», σημείωσε.

Κατέληξε λέγοντας ότι το αποτέλεσμα στο Νομό Ιωαννίνων έχει κριθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα την Κυριακή.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ανέβηκαν στην εξέδρα μαζί του οι επτά υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Ιωαννίνων και χαιρέτησαν τους συγκεντρωμένους.  EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • tsipras ipopsifioi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ