Επιστρέφουν μαθητές από την Ιταλία, ψυχραιμία συνιστούν οι αρχές

limani_afiksi1

Σχολεία που βρισκόταν στην Ιταλία, στις τακτικές εκδρομές, επιστρέφουν εσπευσμένα από την Ιταλία μετά την έξαρση του κορωνοϊού στην Ιταλία.  Σήμερα νωρίς το πρωί, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έφτασαν μαθητές σχολείων από τα Τρίκαλα και το Άργος Ορεστικό, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται η επιστροφή του Τμήματος Αρχιμαγείρων του Δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων. Το τμήμα Αρχιμαγείρων βρισκόταν στην Ιταλία με πρόγραμμα Erasmus το οποίο διακόπηκε αρκετές ημέρες πριν την ολοκλήρωσή του.

Μαθητές από σχολεία της Ηπείρου δεν βρίσκονται τις μέρες αυτές στην Ιταλία. Οι τελευταίοι επέστρεψαν προχθές ενώ όσα σχολεία είχαν προγραμματίσει τις εκδρομές τους αυτές τις ημέρες, συνολικά τέσσερα, υποχρεωτικά τις ματαίωσαν.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • limani afiksi1

Μαθητές αλλά και επισκέπτες που επιστρέφουν από την Ιταλία δείχνουν πολύ ψύχραιμοι ενώ οι εικόνες που μεταφέρουν από την γειτονική χώρα ποικίλουν.

Οι πλέον ενδεικτικές είναι αυτές από το Μιλάνο το οποίο έχει μετατραπεί σε έρημη πόλη με τους κατοίκους να έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ να έχουν αδειάσει.

Η διυπουργική Επιτροπή στην Αθήνα όσο και η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων-λοιμωξιολόγων, αποφάσισαν ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας (λιμάνια και αεροδρόμια), με αφορμή την Ιταλία.

Ενδεικτικά ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι σε ποσοστό πάνω από 90% των περιπτώσεων μέχρι τώρα, στην Ευρώπη και τον κόσμο, δεν έχουν ανιχνεύσει τις περιπτώσεις της νόσου.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • limani afiksi2

Απαιτείται όμως αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να αναζητά ιατρική βοήθεια αν έρχεται από πληττόμενες περιοχές.

Προς τούτο, συνεχίζουν τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) την ενημέρωση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας καθώς και τα πληρώματα επιβατηγών και εμπορικών πλοίων για τα μέτρα προφύλαξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ