ΕΟΔΥ- Περιφέρεια: Πρώτο ζητούμενο η αύξηση των εμβολιασμών

arkoumaneas perifereia

Ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και Ε.Ο.Δ.Υ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού  εξετάστηκαν στη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήρε την συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου τονίζοντας ότι η δουλειά που γίνεται από όλες τις υπηρεσίες και την Πολιτική Προστασία σε επίπεδο ιχνηλάτησης είναι εξαιρετική.

«Πρέπει  τα ποσοστά εμβολιασμού και στη χώρα και τοπικά να τα αυξήσουμε. Βλέπετε πόσο βοηθάει το εμβόλιο, δεκαπέντε φορές  μειώνει τον κίνδυνο να νοσηλευτείς σοβαρά και πρέπει ενόψει του χειμώνα όλοι μαζί να συνεχίζουμε την εμβολιαστική προσπάθεια και να πείσουμε αν κάποιοι συμπολίτες έχουν απορίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων {…} και γίνεται συνολικά μια προσπάθεια για να ενημερωθούν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος  και τα οφέλη είναι πολύ μεγάλα. Χθες ήταν η πρώτη μέρα που εφαρμόστηκαν τα μέτρα, είχαμε  ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας σε τεστ, έγιναν πάνω από 340.000 τεστ, άνοιξαν τα σχολεία, έχουμε ένα πρωτόκολλο αρκετά αυστηρό με τις  μάσκες και όλα τα μέτρα και πολύ αυξημένο το testing. Όλα αυτά πιστεύουμε ότι  θα βοηθήσουν   γιατί γνωρίζουμε ότι η μετάλλαξη Δ είναι πολύ μεταδοτική και ειδικά για το θέμα των σχολείων είμαστε σε επιφυλακή» ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας.

Aπό την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε και τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα για τη συνεργασία που έχουμε. Πρώτα- πρώτα γιατί ένα θέμα που για 15 χρόνια ταλάνιζε και προβλημάτιζε την περιοχή μας το πρώην ΠΕΔΥ λύθηκε τώρα γιατί υπήρχε  η θέληση.

Όπου ζητήσαμε πλέον συνεργασίες με τον ΕΟΔΥ τις έχουμε.  Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους εδώ του ΕΟΔΥ που έχουμε συνεργασία, , έχουμε συνεργαστεί με την Πολιτική Προστασία,  με τα νοσοκομεία {….} Έχει βοηθήσει τα μέγιστα η συνεργασία όλων μαζί για να ελέγχεται κατά κάποιο τρόπο αυτή η κατάσταση. Το μεγάλο ζήτημα είναι να κάνουμε τα εμβόλια.  Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι ακούνε κάποιους που θέτουν θέματα υγεία κ.α. Πρέπει να  προφυλάξουν τους  εαυτός τους, την οικογένειά τους και όλους τους άλλους.  Μέσω της ιχνηλάτησης βλέπουμε τραγικές καταστάσεις.  Καταλαβαίνουν ότι  αυτοί που διαδίδουν διάφορα  δεν έχουν θέση μεταξύ μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ