Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο στο νυχτερινό ουρανό

astronimiko

Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο θα μπορέσουν να θαυμάσουν οι λάτρεις της αστρονομίας αυτόν τον μήνα. Από την Παρασκευή ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Κρόνος θα ευθυγραμμιστούν κατά σειρά απόστασής τους από τον Ήλιο. Το φαινόμενο θα είναι σταδιακά ορατό, αρκεί οι καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές.

Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο καθώς την τελευταία φορά που ευθυγραμμίστηκαν και οι πέντε πλανήτες, ήταν τον Δεκέμβριο του 2004.

Όπως σημειώνουν οι αστρονόμοι η Αφροδίτη και ο Δίας θα είναι οι πιο εύκολα ορατοί. Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη θα βρίσκεται πάνω από τον ορίζοντα από τις 6 π.μ. περίπου (ώρα Ελλάδος), ενώ ο Άρης και ο Δίας θα είναι ορατοί από τις 4.45 π.μ. περίπου. Ο Κρόνος θα είναι ορατός περίπου στις 3.30 π.μ.. Ο Ερμής θα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί, αλλά αργότερα τον Ιούνιο, θα ανέβει ψηλότερα στον ουρανό και θα είναι πιο φωτεινός.

Στις 18 Ιουνίου, η Σελήνη θα βρίσκεται κοντά στον Κρόνο και μέχρι τις 21 Ιουνίου θα βρίσκεται κοντά στον Δία. Την επόμενη ημέρα, θα πλησιάσει τον Άρη και στις 26 Ιουνίου θα βρεθεί κοντά στην Αφροδίτη.

Η Σελήνη ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη θα δημιουργήσει ένα «υπέροχο σκηνικό» αρκεί να μην το κρύψουν τα σύννεφα.

ΠΗΓΗ: The Guardian, Science Alert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ