Έκτακτη σύσκεψη και νέα μέτρα από το Δήμο Αρταίων

1206660717

Για  τα νεότερα δεδομένα και τη λήψη επιπλέον προληπτικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του Covid-19,  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του  Δήμαρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία και συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Διαχείρισης Κορωνοϊού και Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κώστας Ζέρβας, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας τους Δήμου Γιώργος Τζελέπης και ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας   Σταμάτης.

H σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εξεταστεί και να αποτυπωθεί κάθε πιθανή παρέμβαση, η οποία θα τρέχει ανά πάσα στιγμή, με στόχο τον περιορισμό του επιδημιολογικού φορτίου.

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

             Περισσότερα rapid test σε διάφορα σημεία του Δήμου σε Δημοτικές Ενότητες, σε εργάτες γης, στην εκπαίδευση σε δημόσιες υπηρεσίες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

             Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στους δημόσιους χώρους από την Δημοτική Αστυνομία

             Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με προσωπικό

             Διάθεση νοσηλευτριών του Δήμου στον ΕΟΔΥ για δημιουργία περισσοτέρων κλιμακίων για διενέργεια rapid test

             Ενίσχυση των ατόμων  που διενεργούν την ιχνηλάτηση και διάθεση προσωπικού του Δήμου 

Υπενθυμίζουμε, ότι παράλληλα είναι σε ισχύ για την εξυπηρέτηση των πολιτών τα εξής:

             Εξυπηρέτηση των δημοτών από τις Υπηρεσίες, ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά (www.arta.gr / www.deya-artas.gr ) και σε επείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού η είσοδος στο Δημαρχείο.

             Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικά των αιτημάτων τους στον Δήμο είτε μέσω του WebApp στην ιστοσελίδα  arta.gr/novoville, είτε μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (mobile app για iPhone & Android).

             Εξυπηρέτηση μέσω φυσικής παρουσίας κατόπιν προ-συνεννόησης (ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής) για τα ΚΕΠ του Δήμου

             Μέσω  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (myKEPlive)  δίνεται η δυνατότητα διεκπεραίωσης των αιτημάτων των δημοτών μέσω τηλεδιάσκεψης – βιντεοκλήσης, ύστερα από καθορισμένο  ραντεβού  με τους  υπαλλήλους των ΚΕΠ. Ο πολίτης, μετά την είσοδό του στην πλατφόρμα myKEPlive.gov.gr, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε (4) θεματικές υπηρεσίες.

Επιπλέον ο Δήμος Αρταίων ενεργοποιείται και συμμετέχει ενεργά και στην προσπάθεια, των τυχαίων δωρεάν τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του ΕΟΔΥ προκειμένου να υπάρξει παρακολούθηση σε καθημερινή βάση, της διασποράς του κορωνοϊού. Πρόκειται για την πλατφόρμα δωρεάν ελέγχων για τον κορωνοϊό που βρίσκεται στη διεύθυνση testing.gov.gr.

Τέλος το  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί, καθημερινά από τις 12:00 έως τις 15:00, εκτός Σαββατοκύριακου δωρεάν rapid tests σε όλους τους δημότες έξω από το Δημαρχείο της Άρτας και όχι στο παλιό Νοσοκομείο.

Η Δημοτική Αστυνομία και η Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Δ.Ο.Α.Κ),  θα  βρίσκεται καθημερινά στο χώρο του δημαρχείου ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να εξυπηρετούνται όλοι οι δημότες που επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν τεστ. Επισημαίνεται για τη διενέργεια των τεστ απαραίτητα στοιχεία ο ΑΜΚΑ και ο ΑΔΤ και για τη μετακίνηση πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1 ή έγγραφο μετακίνησης επίσης με τον κωδικό 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ