ΕΙΝΗ: Μέχρι πότε θα μετακινούνται γιατροί από τα Γιάννινα;

NOSOKOMEIO 6 8 14

Να σταματήσουν άμεσα τα «εντέλλεσθε» και οι μετακινήσεις γιατρών από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ζητά η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου με αφορμή την νέα απόφαση ενίσχυσης του Νοσοκομείου Κέρκυρας με γιατρούς από τα Γιάννινα.

Η απόφαση για μετακίνηση ελήφθη την Πέμπτη και μετά την επίσκεψη που πραγματοποίηση στην Κέρκυρα ο Διοικητής της ΥΠΕ. Την επόμενη μέρα έφτασε έγγραφο στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων στα Γιάννινα με το οποίο «απαιτείται» η άμεση μετακίνηση γιατρών.

Η ΕΙΝΗ με ανακοίνωσή της το βράδυ της Κυριακής αναρωτιέται πότε άραγε θα σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Σημειώνει ότι το πρόβλημα στελέχωσης του ΓΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ( ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ/ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ) ήταν γνωστό από 6/μήνο. Τελευταία εξέλιξή του η αδυναμία λειτουργίας του Παθολογικού και Καρδιολογικού Τμήματος μετά τις παραιτήσεις δύο  Παθολόγων και ενός Καρδιολόγου.

«Η συνταγή γνωστή μετά τη σύσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, μεταφορά συναδέλφων για την κάλυψη των αναγκών.

Θύματα για την αρχή οι Παθολόγοι του ΓΝΙ Γ. Χατζηκώστα και του ΠΓΝΙ, που πλαγιοκοπούνται για φιλοτιμία και ενδιαφέρον, ώστε να καλύψουν 12 εφημερίες το μήνα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Διαφορετικά και άμεσα αναμένεται το εντέλλεσθε από την 6η ΥΠΕ. Επισημαίνουμε ότι στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα υπηρετούν ( 8) ειδικευμένοι Παθολόγοι που εφημερεύουν καλύπτοντας Κλινική, επείγοντα και ΜΕΛ (ένας παθολόγος σε μόνιμη βάση και αποκλειστικά) με αποτέλεσμα οι εφημεριακές ανάγκες του τμήματος να καλύπτονται από (7). Όσο για το ΠΓΝΙ  οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι παθολόγοι στο ΠΓΝΙ που δεν μπορούν να στελεχώσουν το ΤΕΠ και το καλοκαίρι δεν μπορούσαν να στελεχώσουν την ΜΕΛ 2 η οποία φορτώθηκε στους πνευμονολόγους ….τώρα περισσεύουν ;

Οι καρδιολογικές κλινικές των  2 νοσοκομείων  στα Γιάννενα έχουν γίνει κέντρο νοσηλείας όλης της βορειοδυτικής Ελλάδας  με απίστευτο φορτίο…τώρα μήπως οι καρδιολόγοι περισσεύουν;  Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης σε Καρδιολόγους δεν γίνεται τακτικό Καρδιολογικό ιατρείο στο Νοσοκομείο  Χατζηκώστα με ότι αυτό σημαίνει για την παρακολούθηση των καρδιοπαθών» σημειώνει.

Ειδική μνεία κάνει στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού λόγω έλλειψης προσωπικού. Η αποδυνάμωση συνεχίζεται με μετακινήσεις στους  Φιλιάτες για την λειτουργία του μαγνητικού καθώς δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για προσλήψεις.

«Ο χειμώνας έρχεται, ο covid-19 συνεχίζει να είναι δίπλα μας , όπως και η γρίπη και κανείς δεν αναλογίζεται τι μπορεί να συμβεί όταν η αποδυνάμωση του νοσοκομείου συνεχίζεται. Τμήματα παραμένουν μονήρη όπως το γαστρεντερολογικό τμήμα που ο μοναδικός γιατρός καλείται να κάνει εφημερίες στα ΤΕΠ και όχι στο τμήμα του. Έτσι  οι ασθενείς οδηγούνται στον Ιδιωτικό τομέα ή στο ΠΓΝΙ.Η έννοια εφημερεύω στο Τμήμα μου δεν υπάρχει!! Εδώ και ένα χρόνο δεν εφημερεύει Ρευματολόγος. Το τμήμα μένει χωρίς εφημερίες ενώ εγκρίνονται από το Επιστημονικό Συμβούλιο. Με εντολή του Διοικητή περικόπτονται- πρωτοτυπία του κου Δερδεμέζη- να αναγκάζει -εκβιάζει τον ιατρό να εφημερεύσει στα ΤΕΠ, παρότι είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Τέλος επισημαίνουμε τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις στα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας που βρίσκονται σε μια ιδιότυπη χρόνια συνλειτουργία , λειτουργούν με διαρκή εντέλλεστε και είναι τα περισσότερο ιατρικά υποστελεχωμένα νοσοκομεία της ηπείρου για τις σύγχρονες ανάγκες της υγείας των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ