Αναβρασμός στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων για τις μετακινήσεις στην Κέρκυρα

koronoios noso

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε η «εντολή» για μετακινήσεις γιατρών προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Τα προβλήματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού δεν ανέκυψαν αιφνίδια… Απλά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο λόγω παραιτήσεων γιατρών για λόγους που προφανώς γνωρίζει καλά η διοίκησή του.

Αντί λοιπόν να κάνει την αυτοκριτική της και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για εξομάλυνση της κατάστασης, σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, βρήκαν την εύκολη λύση.

Τη μετακίνηση γιατρών από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων τα οποία επί δυόμισι χρόνια έδωσαν την μάχη της πανδημίας φτάνοντας σε οριακό σημείο.

Παράλληλα τα κενά που υπάρχουν και στα Γιάννινα δεν είναι λίγα με τα ΤΕΠ να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Επιπλέον στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων διακομίζονται όλα τα βαριά περιστατικά από την Κέρκυρα τα οποία μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα ζητείται να καλυφθούν δώδεκα εφημερίες στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας με μετακινήσεις γιατρών.

Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει την ώρα που γιατροί από τα Γιάννινα καλύπτουν κενά ανά διαστήματα ή σε μόνιμη βάση στους Φιλιάτες, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα.

Το θέμα προκαλεί εύλογες αντιδράσεις και αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση της ΕΙΝΗ αλλά και των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ