Ιωάννινα – Συνάντηση Μπέγκα με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για τουρισμό και πολιτισμό

presvis dimarxos

Τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων συνεργασιών με το Αζερμπαϊτζάν διερεύνησαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, Arif Mammadov, ο οποίος επισκέφθηκε το Δημαρχείο.

Η συνάντηση εντάσσεται, σύμφωνα με τον Δήμο Ιωαννιτών, στη στρατηγική εξωστρέφειας της δημοτικής αρχής και στην προσπάθεια αξιοποίησης της διπλωματίας των πόλεων για την ανάπτυξη διεθνών επαφών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προοπτικές τουριστικής συνεργασίας, η ανάδειξη των Ιωαννίνων σε νέες αγορές και η ενίσχυση της διεθνούς αναγνωρισιμότητας της πόλης. Παράλληλα, εξετάστηκαν δυνατότητες πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών, με αναφορά και στον ρόλο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την εξωστρέφεια, υπογραμμίζοντας ότι οι διεθνείς επαφές μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για την τοπική οικονομία και κοινωνία, μέσα από τη συνεργασία φορέων και την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση και στην έρευνα, ανοίγοντας την πόλη σε νέες αγορές», ανέφερε ο Θωμάς Μπέγκας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, ώστε να εξεταστούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν ανακοινώθηκε κάποια συγκεκριμένη συμφωνία ή χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κοινών δράσεων. Η συνάντηση αποτελεί ένα πρώτο βήμα διερεύνησης των δυνατοτήτων συνεργασίας, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στο αν οι επαφές θα οδηγήσουν σε πρακτικά αποτελέσματα για την πόλη.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google