Διαφωνεί με την Περιφέρεια για τα Κέντρα Μεταναστών

papabasileioy artaΜπορεί να προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, όμως ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Άρτα και ένας από εν δυνάμει υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει δημόσια τη διαφωνία του με την Περιφέρεια Ηπείρου για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Μάλιστα στην Περιφέρεια, ουσιαστικά δηλαδή στον Περιφερειάρχη καταλογίζει σπουδή στην αποδοχή της Κυβερνητικής πρότασης.

«Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε συμμέτοχοι σε επιλογές προεκλογικής σκοπιμότητας, που όψιμα απασχολεί τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αποτελεί προεκλογική σημαία των μικρών κομμάτων. Κατανοούμε το πρόβλημα, αλλά λύσεις αποσπασματικές, ετσιθελικές και χωρίς τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, περισσότερα προβλήματα δημιουργούν, από το να επιλύουν το πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Παπαβασιλείου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας.

Για το θέμα χωροθέτησης ΒΙΟΠΑ ο κ. Παπαβασιλείου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ολοκληρώθηκε η μελέτη που δρομολόγησε η Περιφέρεια με παρέμβαση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ΄Αρτας και η πρότασή της συμπίπτει με την προσπάθεια που είχε τότε καταβληθεί, αλλά δεν προχώρησε λόγω διαφωνίας της τοπικής κοινωνίας, καίτοι είχαν εξασφαλισθεί η συνεργασία της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ