Όταν η ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετατρέπεται σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, επιβεβαιώνεται ότι στην Άρτα το κλίμα μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολίτευσης παραμένει εξαιρετικά… θερμό!
Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ο προγραμματισμός της τακτικής συνεδρίασης της Τετάρτης για τις 13:30 το μεσημέρι.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Τσιρογιάννης, ζήτησε –με email αλλά και τηλεφωνικά– η συνεδρίαση να πάει το απόγευμα (ή έστω στις 15:30), επικαλούμενος τόσο τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Ηπείρου στα Γιάννενα την ίδια ώρα, όσο και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των δημοτικών συμβούλων.
Η απάντηση όμως που έλαβε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αρνητική, λόγω «ειλημμένων υποχρεώσεων του Δημάρχου».
Αυτό ήταν! Ο κ. Τσιρογιάννης πέρασε στην αντεπίθεση μέσω social media, πετώντας τη φαρμακερή του αιχμή: «Δεν είμαστε όλοι Δήμαρχοι ή Αντιδήμαρχοι, ώστε η παρουσία μας στο Δημαρχείο να αποτελεί την κύρια καθημερινή μας απασχόληση».
Παράλληλα, αναρωτήθηκε με νόημα πώς θα υπάρξει συνεννόηση και συναίνεση για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, όταν η Δημοτική Αρχή κολλάει ακόμα και στα… απλά όπως η ώρα της συνεδρίασης!