Αστάθεια και αφρικανική σκόνη

giiannena_afrikaniki_skoni2

Η αστάθεια του καιρού συνεχίζεται και θα διατηρεί σχεδόν όλη την εβδομάδα. Διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο και πιο κοντά στις φυσιολογικές τιμές για την εποχή αυτή.

Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης αποτέλεσμα της οποίας είναι και η λασποβροχή θα συνεχιστεί.

Η ΕΜΥ για σήμερα προβλέπει τοπικές βροχές στα δυτικά και βορειοδυτικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 16-05-2023

Στα δυτικά άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά τους 21 με 22 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-05-2023

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-05-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-05-2023

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-05-2023

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και όμβροι κυρίωςστα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ