Αποκτούν αποχετευτικό Σταυράκι και Νεοχωρόπουλο

Στη δημοπράτηση  του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δ.Κ. Σταυρακίου και Νεοχωρόπουλο», προϋπολογισμού 6.850.000 ευρώ, μπορεί πλέον να προχωρήσει η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, καθώς η Ε.Υ.Δ. της Περιφέρειας Ηπείρου διατύπωσε τη θετική της γνώμη για τα τεύχη δημοπράτησης και προκήρυξης.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που λύνει ουσιαστικά τα προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής.

Το έργο είχε πάρει έγκριση χρηματοδότησης τον Απρίλιο του 2019 και πλέον οδεύει προς δημοπράτηση.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων ενσωματώνονται στα νέα έργα.

Σε σχέση με τα έργα μεταφοράς, προβλέπεται η κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς που ξεκινά από την περιοχή του Νεοχωρόπουλου με κατεύθυνση προς Καρδαμίτσια, ο οποίος θα συλλέγει τα λύματα από τους οικισμούς Νεοχωρόπουλο και Σταυράκι και θα καταλήγει στο υπό κατασκευή αντλιοστάσιο ακαθάρτων στο Τσιφλικόπουλο.

Για τη μεταφορά των λυμάτων προβλέπονται 2 αντλιοστάσια ακαθάρτων. Το συνολικό μήκος των προτεινόμενων εσωτερικών δικτύων και των βαρυτικών αγωγών μεταφοράς είναι περίπου 23Km και των καταθλιπτικών αγωγών περίπου 2,55Km.

Τέλος, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή σχεδόν 1.600 ιδιωτικών συνδέσεων.

Επίσης η Ε.Υ.Δ. , διατύπωσε θετική γνώμη  προς το Δήμο Ζίτσας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και την προκήρυξη του έργου «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων τμήματος οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου», προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ