Αναζήτηση λύσης μετά… μουσικής!

Μουσική ήταν η διαμαρτυρία που έκαναν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων στην οποία συμμετείχαν καθηγητές αλλά και γονείς. Αφορμή τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο κτίριο που στεγάζεται το Σχολείο και η αναζήτηση λύσης που θα ικανοποιεί όλους. Η πρόταση που εξετάστηκε από την Δημοτική Αρχή για μεταφορά του σχολείου στην Περίβλεπτο συναντά αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, κυρίως λόγω της απόστασης. Η συνάντηση αντιπροσωπείας μαθητών, καθηγητών και γονέων με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων διήρκησε για περισσότερες από δύο ώρες και έδωσε την δυνατότητα για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.

Όπως φαίνεται αποτέλεσε και την βάση για επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με αφορμή την λήξη της μίσθωσης προ δεκαμήνου και την αδυναμία της ιδιοκτησίας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας του κτιρίου.

Στην ανακοίνωση του Δήμου διευκρινίζεται ότι στο διάστημα αυτό δεν υφίσταται μίσθωση και ο δήμος δεν καταβάλλει κανένα χρηματικό ποσό για την χρήση του κτιρίου.

Με δεδομένη την αδυναμία του ιδιοκτήτη (Κληροδότημα) να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση άδειας καταλληλότητας ο δήμος εξέτασε εναλλακτικές λύσεις για τη στέγαση του κτιρίου.

Έτσι προτάθηκε στην Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου η περίπτωση μεταστέγασης στο σχολείο της Περιβλέπτου.

Από τον Δήμο διευκρινίζεται επίσης ότι πρόκειται για πρόταση και όχι για απόφαση του Δήμου.

Κατά την συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου αναλύθηκε λεπτομερώς η υφιστάμενη κατάσταση και τονίστηκε ότι η έλλειψη άδειας καταλληλότητας του κτιρίου δημιουργεί διαδικαστικά προβλήματα.

Συμφωνήθηκε να γίνει νέα επικοινωνία με τους διαχειριστές του Κληροδοτήματος όπως επίσης να ζητηθεί και η συνδρομή της Περιφέρειας προκειμένου να βρεθεί λύση για παραμονή στο υφιστάμενο κτίριο.

Παράλληλα θα ερευνηθούν κι άλλες πιθανές λύσεις για μεταστέγαση του σχολείου από τη νέα σχολική χρονιά, στην περίπτωση που δεν διασφαλιστεί άδεια καταλληλότητας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα αναζητήσει οικόπεδο για ανέγερση νέου σχολείου, κάτι όμως που δεν μπορεί να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ