Άμεση κινητοποίηση από τον Δήμο Πάργας

 

Στη Δημοτική Ενότητα Φαναρίου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα και οι ζημιές από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Ο μηχανισμός του Δήμου Πάργας, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς έχει τεθεί σε ετοιμότητα.

Ο ίδιος επικοινώνησε με όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να έχει μια πρώτη εικόνα της κατάστασης. Άμεση ήταν κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, καθώς και η ανταπόκριση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Από τις πρώτες ώρες έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών, έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του οδικού δικτύου, καθώς και της ηλεκτροδότησης και των τηλεπικοινωνιών. Άμεση ήταν η βοήθεια της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Δήμος Πάργας με όλο του τον μηχανισμό είναι διαθέσιμος για κάθε βοήθεια που θα χρειαστούν οι πολίτες.

Έχει δημιουργηθεί τηλεφωνικό κέντρο στο 2684360300 και 2684360301 για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ομάδα προσωρινής καταγραφής ζημιών και ομάδα υποστήριξης και επικοινωνίας με τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Πάργας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίο μεταβαίνει στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη την εξάπλωση της επιδημίας του COVID19 οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες που έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας, προσαρμοζόμενοι στην ιδιαίτερη κατάσταση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ