Ζωτικό- Μπεστιά στην τελική ευθεία

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού άξονα Ζωτικού Μπεστιάς, ο οποίος λύνει το πρόβλημα της πρόσβασης της Λάκκας Σουλίου στην Εγνατία Οδό.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, η Περιφέρεια προετοιμάζει και την ωρίμανση της μελέτης του επόμενου τμήματος από Μπεστιά μέχρι Γέφυρα Μπακόλα.

«Το επόμενο  τμήμα  από Μπεστιά μέχρι Γέφυρα Μπακόλα έχει μελετηθεί και εντός των ημερών θα τελειώσουμε τις παρεμβάσεις ώστε η μελέτη να είναι ώριμη  για δημοπράτηση.  Χαίρομαι γιατί ένα πολύ δύσκολο έργο – ίσως το πιο δύσκολο που έχουμε κάνει ως Περιφέρεια λόγω των εδαφών – παίρνει πλέον τον δρόμο του και βγαίνει η Λάκκα Σουλίου από την απομόνωση.

Αν δεν είχαμε το κουράγιο όλοι μαζί στις δυσκολίες που περάσαμε, το  τμήμα Τύρια μέχρι Ζωτικό δεν θα είχε γίνει ποτέ.  Σε συνδυασμό με το τμήμα Ζωτικό – περιοχή Σουλίου και το δρόμο από το Ελευθεροχώρι μέχρι την Εγνατία Οδό, θα δοθούν άλλες ευκαιρίες  στην περιοχή του Σουλίου. Ο δρόμος αυτός για εμάς πρέπει να φτάσει στην περιοχή της Πρέβεζας. Τα δύσκολα πέρασαν. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολα αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και πέρα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

  • Το έργο Ζωτικό – Μπεστιά έχει προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ και ανάδοχος έχει αναδειχθεί η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ