Ζητάει και τα ρέστα η Ένωση Αστυνομικών….

ASTYNOMIA_1Μετά από πολύμηνη σιωπή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας βγήκε από τον λήθαργο. Μπορεί να μην βρήκε να πει ούτε μία λέξη για τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαφθοράς στην τοπική αστυνομία, όμως βρήκε πολλά να πει για την αθώωση ενός αστυνομικού που είχε κατηγορηθεί για κλοπή καυσίμων. Και μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Με την ίδια ανακοίνωση θέλησε να παραδώσει και μαθήματα δημοσιογραφίας, ως οι δημοσιογράφοι από μόνοι τους να ανακάλυψαν το συμβάν…. Προφανώς τους διέφυγε ότι υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για το γεγονός και για την διενέργεια της ΕΔΕ….

Με την ίδια ανακοίνωση αφήνονται κι άλλες αιχμές, χωρίς οι αποδέκτες να συγκεκριμενοποιούνται, γεγονός που προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Η Ένωση Αστυνομικών πηγαίνει κι ένα βήμα παραπέρα, διατυπώνοντας απόψεις για την κρίση και τα προβλήματα που επιφέρει. Μόνο που αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν κολυμβήθρα του Σιλωάμ….

Βέβαια μπορεί να μοιράζει ευθύνες και αιχμές για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά κι αυτή τη φορά αποφεύγει να πει έστω και μία λέξη για άλλα που είχαν προηγηθεί και έχουν οδηγήσει αστυνομικούς της Θεσπρωτίας στη θέση του κατηγορουμένου. Προφανώς για αυτά δεν έχει να πει τίποτα!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Είναι γεγονός, ότι η οικονομική ύφεση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από αυτήν , έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας, σε μία αδιέξοδη κατάσταση , η οποία κάποιες φορές, έχει ως αποτέλεσμα να εξελίσσονται ακραίες καταστάσεις, οι συνέπειες των οποίων, μπορεί να είναι και ανεπανόρθωτες .

Δυστυχώς, πριν από κάποιες μέρες, η ένωση μας, έγινε κοινωνός μίας τέτοιου είδους κατάστασης , η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν ακραία και μάλιστα έβλαψε ανεπανόρθωτα έναν συνάδελφό μας.

Ειδικότερα, στις 06/01/2012 ένας συνάδελφο μας, με βάση την μαρτυρία ενός αλλοδαπού, οδηγήθηκε στην αυτόφωρη διαδικασία, ως κατηγορούμενος, για την τέλεση μίας αξιόποινης πράξης , και για την οποία αθωώθηκε στο ακροατήριο .

Παράλληλα όμως, για τον εν λόγω συνάδελφο διατάχθηκε από την Υπηρεσία, να τεθεί σε διαθεσιμότητα και ταυτόχρονα να διενεργηθεί Ε.Δ.Ε. , έτσι ώστε να εξεταστεί αν ο ανωτέρω φέρει κάποια ευθύνη .

Κατά την διεξαγωγή της σχετικής Ε.Δ.Ε., και έπειτα από επανεξέταση του βασικού μάρτυρα, δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος του συναδέλφου μας , και το πόρισμα της, ήταν αθωωτικό.

Φυσικά , το όλο γεγονός καλύφθηκε από όλα τα Μ.Μ.Ε. και είχε ως αποτέλεσμα να πλήξει το κύρος του συναδέλφου μας, αλλά και ολόκληρου του Αστυνομικού προσωπικού , διότι είναι γνωστό , ότι το επάγγελμα του Αστυνομικού , έλκει τα φώτα της δημοσιότητας και έχει μαζικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Το ζήτημα όμως, που ανακύπτει και θα πρέπει να εξετάσουμε, είναι ο τρόπος και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες , μπορεί να κατηγορηθεί ένας κρατικός λειτουργός και ειδικότερα ένας Αστυνομικός, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να ασκεί το επάγγελμα του , σε μία εποχή που την χαρακτηρίζει η εξαθλίωση και πολλές φορές η παρανομία για καθαρά βιοποριστικούς λόγους !!!

Το Αστυνομικό επάγγελμα, είναι ένα λειτούργημα, το οποίο η κοινωνία μας, έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, διότι στην εποχή μας, οι θεσμοί και τα όργανα τις συντεταγμένης πολιτείας , αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ουσιαστικά στις απαιτήσεις που υπάρχουν , και ως αποτέλεσμα να επικρατεί μία κατάσταση απέραντης αβεβαιότητας , η οποία με την σειρά της να οδηγεί ορισμένους σε αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Για τους λόγους αυτούς , και με γνώμονα την προάσπιση του Αστυνομικού προσωπικού, θεωρούμε σωστό, ότι σε τέτοιου είδους καταστάσεις , θα πρέπει να πρυτανεύει η ψυχραιμία και ο άριστος επαγγελματισμός , έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και να μην αφήνονται κάποια πράγματα να εννοηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ