Ζημιές στους δρόμους, προβλήματα με τη ΔΕΗ

DROMOS_ZHMIESΜεγάλες είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές που έχουν υποστεί οι οδικές υποδομές στα Γιάννινα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σαββατοκύριακου.

Ζημιές, αλλά μικρότερης έκτασης, υπάρχουν και σε περιοχές των άλλων νομών της Ηπείρου. Ήδη κλιμάκια τεχνικών από το πρωί ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών.

Τα φαινόμενα έπληξαν με σφοδρότητα την ορεινή περιοχή Μετσόβου – Ζαγορίου – Κόνιτσας. Οι σημαντικότερες ζημιές, που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα εντοπίζονται στα οδικά δίκτυα, Γρεβενίτι – Καστανώνας – Μακρίνο- Ελατοχώρι, Ιτέα – Πέτρα – Τρίστενο, Μηλιά –Μέτσοβο – Χρυσοβίτσα – Πολιτσές, Πύργος, Αγία Παρασκευή, Λαγκάδα, Έλαφος – Λάκκα Σούλι και Καρυές Ζαγορίου.

Επίσης ζημιές προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο Χαροκοπίου – Βασιλικής, ενώ στο ύψος της υπερχείλισης έφτασε η γέφυρα Σταυρακίου.

Σοβαρές ζημιές έχουν πάθει και τα δίκτυα της ΔΕΗ και μέχρι τώρα έχουν αποκατασταθεί σχεδόν όλες από συνεργεία που δούλευαν συνεχώς.

Από τις διακοπές ρεύματος ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα οι κάτοικοι της περιοχής του Ζαγορίου και ειδικά οι επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού.

Ξενοδοχειακές μονάδες έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ